Яловичий чи свинячий. 20 найкращих страв із фаршу, котрі можна готувати кожен день

19 вересня, 05:05
Фарш є центральним інгредієнтом багатьох страв (Фото:timolina / depositphotos.com)

Фарш є центральним інгредієнтом багатьох страв (Фото:timolina / depositphotos.com)

Ми зібрали велику добірку рецептів, котрі складуть чудову основу для м’ясоїдного меню на місяць.

Якщо говорити про м’ясо, то складно придумати більш універсальний інгредієнт, ніж яловичий чи свинячий фарш. Саме цей вид м’яса є ключовою складовою величезної кількості наших улюблених страв: від лазаньї до чебуреків. Цей продукт доступний у будь-якому супермаркеті і поступається в ціні перед стейками чи більшістю морепродуктів. І хоча у вас явно є кілька фірмових страв із фаршу, типу макаронів по-флотськи, ми пропонуємо вам добірку з розмаїттям рецептів, у центрі яких яловичи чи свинячий фарш. Спробуйте будь-який із цих рецептів, які обов’язково стануть хітом трапези.

Відео дня

Почнімо з бази — котлети. Тут не потрібно робити довгих вступів і пояснень, адже всім все зрозуміло. Це смачно, просто і дуже по-домашньому. Однак ми пропонуємо не прості котлети, а страву з двох видів фаршу та котлети з кабачками замість хліба.

Ті, хто не дуже любить котлети, зазвичай все ж не можуть встояти перед круглими варіантами цієї страви — тефтелями та мітболами. Мітболи з IKEA — легендарна страва, котру обожнюють в усіх куточках світу, а тефтелі - це щось на домашній та затишній.

kina/unsplash
Фото: kina/unsplash

Якщо говорити про українську кухню, то тут із фаршем у головній ролі маємо голубці та їх ліниву версію. Поєднання ніжного листя капусти із фаршем не всім смакувало в дитинстві, але голубці - це як оливки: щоб оцінити неймовірний смак, потрібно до них дорости.

Хороша альтернатива голубцям — фаршировані перці. Готувати їх можна за класичним загальновизнаним рецептом, з кількох видів м’яса по одеському рецепту Сави Лібкіна чи з прянощами по ізраїльському рецепту.

Звісно, куди ж без італійської кухні, лазанья і чимало видів пасти якої не існували б без фаршу. Тож так, маючи вдома фарш і кілька додаткових інгредієнтів, ви можете влаштувати собі чудову вечерю в італійському стилі, приготувавши звичайну чи кабачкову лазанью, наприклад.

mateusz feliksik / unsplash
Фото: mateusz feliksik / unsplash

Наступна зупинка кухнями світу — Британія та її традиційний котеджний чи то пастуший пиріг. В основі - картопля, фарш і, часом, додаткові інгредієнти за смаком і бажанням кулінара. Наприклад, є версії страви з зеленим горошком, а Алекс Якутов додає до англійського пирога карпатську бринзу.

Якщо продовжувати рух різними кухнями світу, пропонуємо також приготувати кілька класичних страв кількох країн. Маємо для вас рецепти чизбургерів, біляшів, кебабу та закарпатсько-молдавських бендериків.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
vitaly mazur / unsplash
Фото: vitaly mazur / unsplash

Завершуємо добірку вічною класикою, українським фаст-фудом із кримським корінням — чебуреками. Готуйте їх за класичним рецептом, з лавашем, якщо не любите готувати тісто, чи з капустою, щоб зробити страву кориснішою.

Готуйте та насолоджуйтеся. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X