Подавати з рисом. Баклажани в гірчичному соусі — індійський рецепт

17 липня, 20:55
Баклажани смажаться у гірчичній олії (Фото:instagram.com/sulaindianrestaurant)

Баклажани смажаться у гірчичній олії (Фото:instagram.com/sulaindianrestaurant)

В Індії ця веганська страва є досить популярною та має назву Байган Сайсо.

Індійська кухня асоціюється у всіх із каррі, однак у цієї багатої смаками країни є набагато більше кулінарних пропозицій. Одна з них — Байган Сайсо — баклажани у гірчичній пасті. Для страв традиційно використовують маленькі баклажани, проте ви можете використовувати звичайні, нарізавши їх.

Відео дня

Рецепт баклажанів із гірчицею

Інгредієнти:

  • 1 кг маленьких баклажанів
  • 1 л гірчичної олії
  • 280 г кисломолочного сиру
  • сік одного лимона
  • 2 ч.л. солі

Для гірчичної пасти:

  • 12 сушених червоних перців чилі
  • 4 ст.л. жовтого насіння гірчиці

Приготування:

Щоб приготувати гірчичну пасту, замочіть сушений перець чилі у теплій воді на 30 хвилин, щоб він став м’яким. Подрібніть насіння гірчиці за допомогою кавомолки, перекладіть у блендер разом із розм’якшеним чилі та половиною склянки води. Збивайте до одержання густої пасти.

Замочіть шматочки баклажанів у воді на 10 хвилин, щоб усунути гіркоту, потім злийте воду і промокніть паперовим рушником. Розігрійте олію в глибокій сковороді, обсмажте в ній баклажани до м’якості. Перекладіть готові баклажани на паперовий рушник і злийте олію зі сковороди, крім 2 ст.л.

Додайте на сковороду пасту і смажте її протягом 10 хвилин. Потім додайте сир, лимонний сік і сіль, перемішайте і готуйте 5 хвилин. Поверніть баклажани в каструлю і перемішайте, потім готуйте на середньому вогні ще 10−15 хвилин.

Подавайте гарячими із рисом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X