З пастою з авокадо. Рецепт легких рулетів з баклажанів
Ділимося простим веганським рецептом з баклажанів і авокадо, який стане відмінною літньою закускою.
Баклажани та томати вже починають з'являтися на прилавках, а значить - прийшла пора легких літніх овочевих салатів і закусок. Розповідаємо, як приготувати веганські рулетики з баклажанів з авокадо й томатами.
Рецепт закуски з баклажанів
Інгредієнти:
- Баклажан 1 шт. ⠀
- Авокадо 1 шт. ⠀
- Чері 5 шт. ⠀
- Часник 1 зубчик ⠀
- Зелень ⠀
- Волоський горіх і несолоні фісташки за смаком
- Сік лимона 2 ст.л. ⠀
- Рослинна олія
- Суміш сухих трав, сухий часник, пряна сіль, перець
Приготування:
Розріжте баклажан уздовж тонкими смужками. Посипте крупною сіллю та залиште на 15 хвилин, щоб вона витягла гіркоту.
Замочений раніше волоський горіх трохи обсмажте на сухій сковорідці та потовчіть разом з фісташками на дрібні шматочки.
Збийте до однорідної консистенції пасти авокадо, зелень, часник, лимонний сік, сіль і перець.
Баклажан промийте від солі, просушіть паперовим рушником і викладіть на змащений олією папір для випічки. Зверху баклажан трохи змастіть олією, посипте сумішшю трав і сушеним часником. Запікайте 10-15 хвилин при температурі 180С. ⠀
Дайте баклажанам трохи охолонути, потім кожен слайс змастіть пастою з авокадо, покладіть шматочок помідора і посипте горіхами. Загорніть у рулетики та подавайте.
Смачного!