Насичене смаками. Рецепт карі з баклажанами та яйцями

22 серпня, 02:41
Подавати страву можна з м’ясом чи рисом (Фото:instagram.com/ottolenghi)

Подавати страву можна з м’ясом чи рисом (Фото:instagram.com/ottolenghi)

Публікуємо оригінальний рецепт карі від шеф-кухаря Йотама Оттоленгі.

В індійській кухні існує повсякденне пряне яєчне карі: горщик з вареними яйцями, що киплять у гострому томатному соусі. Можливо, саме ця страва стала натхненням для рецепту баклажанно-яєчного карі Йотама Оттоленгі. Додавання запечених баклажанів, які вбирають весь сік, стане чудовим доповненням до яєць у цій версії.

Відео дня

Рецепт карі з баклажанами

Інгредієнти:

  • 2 баклажани (400 г)
  • близько 10 ст.л. олії
  • 6 яєць
  • 140 г молодої цибулі (тонко нарізаної)
  • 2 перці чилі (20 г)
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ч.л. порошку карі
  • 100 г помідорів пелаті
  • 500 мл овочевого бульйону
  • 2 ст.л. жирних вершків

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 230 °C. Розріжте баклажани навпіл уздовж, а потім по ширині, щоб у вас вийшло 4 шматочки з кожного. Покладіть їх у миску із 1,5 ст.л. олії та 0,5 ч.л. солі, гарно перемішайте та викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте 15 хвилин, дістаньте і лишіть охолоджуватися.

2. Приготуйте яйця, опустивши їх у киплячу воду та проваривши 7 хвилин. Дістаньте їх з каструлі і перекладіть у крижану воду. Потім очистіть і лишіть остигати.

3. Налийте 5 ст.л. олії в сковорідку і поставте її на сильний вогонь. Коли олія розігріється, розріжте яйця навпіл і обсмажте до золотистого кольору впродовж 2−3 хвилин. Зніміть яйця та відставте.

4. Викладіть у блендер чи комбайн 4 ст.л. олії, дрібно нарізану цибулю та перець чилі, часник, помідори, порошок карі та перебийте до однорідності. Вилийте основу карі в глибоку сковорідку та готуйте на невеликому вогні, помішуючи, 20 хвилин, поки олія не відділиться від соусу.

5. Залийте в карі бульйон, підніміть вогонь до середнього і доведіть соус до кипіння. Додайте баклажани і тушкуйте, поки соус не загусне, а баклажани не стануть м’якими.

6. Вмішайте вершки, додайте яйця, проваріть іще хвилину, а потім зніміть із вогню та накрийте страву кришкою.

Подавайте карі з рисом і, за бажанням, із імбирно-цибулевою олією, як в оригінальному рецепті Йотама Оттоленгі, опублікованому на The Guardian.

Показати ще новини
Радіо НВ
X