Від форшмака до паштету з мармеладом. Шість простих закусок на новорічний стіл від Лізи Глінської

13 грудня 2020, 05:44

Кондитер і кулінарний експерт поділилася рецептами відразу шести закусок, які стануть чудовим доповненням до святкового столу.

Щоб не ламати голову над святковим меню 31 грудня, стоячи посеред супермаркету, Ліза Глінська підготувала новорічне меню закусок заздалегідь. Щось класичне, щось новеньке, але все досить просте в приготуванні, адже зовсім не хочеться стояти на кухні весь передноворічний день. Тому переглядайте рецепти і зберігайте вподобані в своє меню.

Відео дня

Що приготувати на Новий рік 2021

Рецепт єврейської закуски

Інгредієнти:

  • 270 г плавленого сиру
  • 2 варені яйця
  • 40 г майонезу (1 ст. л. з гіркою)
  • 2 зубчики часнику
  • 5-7 г білого хрону (1 ч. л.)
  • 50 г волоських горіхів (1,5 ст. л., обсмажених)
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Натріть сир і яйця на дрібній тертці, додайте до них роздавлений часник, хрін і майонез.

2. Доведіть до смаку сіллю і добре перемішайте.

3. Подрібніть волоські горіхи в крихту.

4. Сформуйте кульки і обваляйте в горіхах.

Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Рецепт форшмака

Інгредієнти:

  • 300 г слабосолоного оселедця (2 філе)
  • 1 кисле яблуко
  • 1 варене яйце
  • 1 синя цибуля (ялтинська)
  • 30 г батона
  • 50 мл молока (2,5 ст. л.)
  • 40 г вершкового масла (2 ст. л.)
  • сіль за смаком
  • зелена цибуля для декору

Приготування:

1. Подрібніть оселедець.

2. Наріжте невеликими шматочками хліб, замочіть у молоці.

3. Натріть на дрібній тертці яйце та яблуко.

4. Змішайте оселедець, яблуко, яйце, хліб і цибулю.

5. Наріжте дрібно вершкове масло, додайте до загальної маси, перемішайте. Доведіть до смаку сіллю.

6. Відправте в холодильник на кілька годин.

7. Сформуйте кнелі та викладіть на грінки.

8. Посипте подрібненою зеленою цибулею.

Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Рецепт паштету з копченої скумбрії з паприкою

Інгредієнти:

  • 300 г скумбрії гарячого копчення (м'якоть)
  • 150 г крем-сиру (0,6 склянки)
  • 1 ч. л. соку лимона
  • 1/3 ч. л. копченої паприки
  • 1 варене яйце
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Подрібніть м'якоть скумбрії, додайте крем-сир.

2. Натріть яйце на дрібній тертці, додайте до загальної маси, перемішайте.

3. Додайте копчену паприку і сік лимона.

4. Накрийте плівкою, приберіть у холодильник на кілька годин.

5. Сформуйте кнелі та викладіть на тости.

6. Посипте копченою паприкою.

Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Рецепт закуски з болгарського перцю та кунжуту

Інгредієнти:

  • 7 шт. болгарського перцю
  • 3 зубчики часнику
  • 10 г кунжуту (1 ст. л.)
  • 30 мл кунжутної олії  (1,5 ст. л.)
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Викладіть перець на пергамент і запечіть у духовці при температурі 200°С. Періодично перевертайте.

2. Перекладіть запечений перець у поліетиленовий пакет, зав'яжіть і залиште остигати.

3. Очистіть перець від шкірки та насіння, наріжте тонкими смужками.

4. З'єднайте сік, що залишився від запечених перців (близько 50 мл), кунжутну олію, роздавлений часник, сіль і перемішайте.

5. Відправте заправку до перцю, доведіть до смаку сіллю, перемішайте, відправте в холодильник на 2-3 години.

6. Перекладіть на сито і викладіть на чіабатту.

8. Посипте обсмаженим кунжутом.

Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Рецепт грибного паштету

Інгредієнти:

  • 700 г грибів
  • 2 цибулини
  • 200 мл вершків (0,8 склянки, 20-30%)
  • 20 мл рослинної олії  (1 ст. л.)
  • 50 г вершкового масла пачки)
  • 50 г білого хліба
  • 70 мл молока (3,5 ст. л.)
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Приготування:

1. Дрібно наріжте наріжте гриби й обсмажте.

2. Додайте рослинну олію, вершкове масло, подрібнену цибулю та перемішайте. Посоліть і знову обсмажте.

3. Додайте чорний перець і вершки, перемішайте та потримайте на вогні протягом 10 хвилин.

4. Замочіть хлібну м'якушку в молоці, а потім додайте до грибної маси.

5. Розділіть на дві частини, одну частину паштету перебейте блендером, другу частину паштету залиште шматочками.

6. Сформуйте з першої частини паштету кнелі, викладіть на чіабатту.

7. Викладіть другу частину паштету на чіабатту.

Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Рецепт печінкового паштету з мармеладом

Інгредієнти:

  • 500 г печінки (курячої, індичої)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 г вершкового масла пачки)
  • 20 мл рослинної олії  (1 ст. л.)
  • 1 варене яйце
  • 20 мл бренді (1 ст. л.)
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування

1. Наріжте шматочками печінку, моркву та цибулю.

2. Обсмажте печінку на суміші рослинної олії та вершкового масла.

3. Посоліть, поперчіть, перекладіть у миску.

4. До соку, що залишився в сковорідці, додайте бренді та випаріть протягом 2-3 хвилин. Відправте сік до печінки.

5. Обсмажте цибулю з морквою на суміші рослинної олії та вершкового масла.

6. Перебийте обсмажену печінку, цибулю, моркву, яйце та вершкове масло до однорідної маси, а потім перетріть через сито.

8. Викладіть паштет у форми.

Рецепт журавлинного мармеладу

Інгредієнти:

  • 100 мл журавлинного пюре
  • 50 мл води (2,5 ст. л.)
  • 1 г агар-агар (1/5 ч. л.)
  • 30-40 г цукру (1,5 ст. л. з гіркою)

Приготування:

1. З'єднайте журавлинне пюре, воду, цукор і агар-агар.

2. Доведіть до кипіння, помішуючи, прокип'ятіть декілька хвилин.

3. Залийте гарячим мармеладом паштет і приберіть у холодильник на 2-3 години.

Смачного!

Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Закуски на Новий рік 2021 - відео-рецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X