Смачно. Перевірений рецепт пісних зраз з грибами

Перед приготуванням начинку потрібно охолодити (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)
Раніше Ліза Глінська поділилася рецептом із м’ясною начинкою, а тепер запропонувала і пісний варіант.
У період посту особливо популярними стають грибні та картопляні страви, адже вони ситні та непогано замінюють м’ясо. Тому чудовим вибором страви у цей час будуть зрази, урізноманітнити які можна грибною начинкою. Рецептом у своїх соцмережах поділилася кулінарна експертка Ліза Глінська.
Рецепт зраз з грибами
Інгредієнти для тіста:
- 1 кг картоплі (6−8 шт.)
- сіль
- 40 г кукурудзяного крохмалю (4 ч.л.)
- 60 мл картопляного бульйону (4 ст.л.)
Для грибної начинки:
- 300 г грибів (8−9 шт.)
- 1 цибулина
- сіль
- перець
- олія для смаження
- манна крупа або сухарі для панірування
Приготування:
1. Почистьте, наріжте та відваріть картоплю до готовності в підсоленій воді. Злийте більшість води, лишивши близько 100 мл.
2. Дістаньте картоплю з води, перекладіть у миску та розімніть у пюре. Додайте картопляний крохмаль, перемішайте, а потім невеликими порціями влийте картопляну воду, гарно розмішуючи тісто. Тісто має бути еластичним і не липким.
3. Дрібно наріжте гриби та цибулю, обсмажте на пательні на невеликій кількості олії. Посоліть і поперчіть, зніміть з вогню і дайте охолонути.
4. Сформуйте зрази, вкладаючи всередину начинку, та обваляйте кожну в панірувальних сухарях.
5. Обсмажте зрази з обох боків до золотавої скоринки на олії.
Смачного!