Смачно. Перевірений рецепт пісних зраз з грибами

4 березня, 04:24
Перед приготуванням начинку потрібно охолодити (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Перед приготуванням начинку потрібно охолодити (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Раніше Ліза Глінська поділилася рецептом із м’ясною начинкою, а тепер запропонувала і пісний варіант.

У період посту особливо популярними стають грибні та картопляні страви, адже вони ситні та непогано замінюють м’ясо. Тому чудовим вибором страви у цей час будуть зрази, урізноманітнити які можна грибною начинкою. Рецептом у своїх соцмережах поділилася кулінарна експертка Ліза Глінська.

Відео дня

Рецепт зраз з грибами

Інгредієнти для тіста:

  • 1 кг картоплі (6−8 шт.)
  • сіль
  • 40 г кукурудзяного крохмалю (4 ч.л.)
  • 60 мл картопляного бульйону (4 ст.л.)

Для грибної начинки:

  • 300 г грибів (8−9 шт.)
  • 1 цибулина
  • сіль
  • перець
  • олія для смаження
  • манна крупа або сухарі для панірування

Приготування:

1. Почистьте, наріжте та відваріть картоплю до готовності в підсоленій воді. Злийте більшість води, лишивши близько 100 мл.

2. Дістаньте картоплю з води, перекладіть у миску та розімніть у пюре. Додайте картопляний крохмаль, перемішайте, а потім невеликими порціями влийте картопляну воду, гарно розмішуючи тісто. Тісто має бути еластичним і не липким.

3. Дрібно наріжте гриби та цибулю, обсмажте на пательні на невеликій кількості олії. Посоліть і поперчіть, зніміть з вогню і дайте охолонути.

4. Сформуйте зрази, вкладаючи всередину начинку, та обваляйте кожну в панірувальних сухарях.

5. Обсмажте зрази з обох боків до золотавої скоринки на олії.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X