Під овочевим соусом. Як правильно готувати стейк з цвітної капусти

15 вересня, 02:42
Стейк з цвітної капусти (Фото:depositphotos/JeniFoto)

Стейк з цвітної капусти (Фото:depositphotos/JeniFoto)

Цвітну капусту обов’язково варто включити в свій осінній раціон. Адже, крім того, що вона корисна, вона ще й дуже легко готується.

Цвітну капусту можна варити, запікати, обсмажувати і навіть робити з неї соуси. Пропонуємо вам приготувати смачний стейк з цвітної капусти з овочевим соусом за рецептом Шефа та експерта реаліті На ножах Алекса Якутова.

Відео дня

Алекс Якутов

експерт реаліті Нового каналу «На ножах», шеф-кухар

Вам знадобляться:

  • Цвітна капуста — 500 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 150 г
  • Сухарі панірувальні - 200 г
  • Олія — 100 г
  • Картопля — 2 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Овочевий бульйон — 50 — 100 г
  • Часник — 4 зубчики
  • Зіра, сіль, перець, цукор — за смаком
  • Вершки — 50 мл
  • Пармезан — 70 г (за бажанням)

Приготування:

  1. Капусту миємо, розрізаємо на половинки та нарізаємо стейки товщиною приблизно 2,5 см. Солимо, перчимо з двох боків. Маленькі обрізки не викидаємо, вони нам знадобляться.
  2. Змішуємо яйця з невеликою кількістю води.
  3. Стейки обвалюємо в борошні з усіх сторін, потім обмочуємо в яйце, а далі обвалюємо в сухарях.
  4. Розігріваємо сковорідку з олією, добре підсмажуємо капусту з обох боків, перевертаючи приблизно тричі, але дивіться за ситуацією. Стейк має вийти трішки «аль денте».
  5. Для покращення смаку можна потерти на підсмажений стейк пармезан і перевернути його досмажуватись сиром вниз. Так само треба зробити з іншого боку. Тоді ви отримаєте хрумку сирну скоринку. Але це не обов’язково.
  6. Тепер очищаємо картоплю та дрібно нарізаємо. Беремо обрізки цвітної капусти та обсмажуємо їх на сковорідці з часником і картоплею у вершковому маслі та олії. Додаємо дрібку зіри, сіль, цукор.
  7. Коли усе обсмажиться, вливаємо вершки з овочевим бульйоном і тушкуємо 15 хвилин.
  8. Перебиваємо овочі блендером. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде картопляно-капустяний крем.
  9. Викладаємо на тарілку спочатку крем, а зверху стейк.

Смачного!

Пропонуємо також звернути увагу на салат із печінкою та зеленню.

Редактор: Кіра Гіржева
Показати ще новини
Радіо НВ
X