І можна, і потрібно. Шеф-кухар Олексій Краківський розповів, як приготувати стейки вдома

24 квітня 2020, 03:10
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Чи можна приготувати ідеальні стейки в домашніх умовах, перебуваючи в самоізоляції? Можна, і навіть потрібно.

Шеф-партнер ресторану Adelle Олексій Краківський на своїй Facebook сторінці поділився секретами вибору правильного м'яса для стейків і розповів, як його приготувати на власній кухні. НВ Style пропонує приготувати м'ясо і насолодитися смачною сімейною вечерею.

Відео дня

Як вибрати і приготувати ідеальний стейк?

Вибирайте найжирныше м'ясо. Не бійтеся білих прошарків, у них весь смак. Наприклад, стріплойн: він в міру жирний, у нього насичений м'ясний смак, а ще він дешевший за рібай. 

Купивши м'ясо Dry Aged в магазині, потримайте його в вакуумі або магазинної упаковці ще днів п'ять. М'ясо тоді точно «дійде» до потрібної кондиції м'якості. Не бійтеся, якщо у вас все в порядку з температурою в холодильнику, з м'ясом нічого не трапиться.

Дістаньте стейки за годину перед готуванням, наріжте 2,5-3 см, накрийте плівкою, а краще марлею і дайте їм прийняти кімнатну температуру.

Facebook - Alexey Krakovsky
Фото: Facebook - Alexey Krakovsky

Візьміть не ребристу сковороду, а звичайну добротну - важку, чавунну, з товстим дном, яка добре тримає і передає жар.

Якщо у вас звичайна електроплита (0-9), стейки потрібно готувати на 8. Розігрійте сковороду і наливайте масло: 50/50 олію і вершкове масло, досить багато, грам по 30 кожного. Далі кладемо гілочку чебрецю або розмарину, пару зубчиків, придавленого рукою, часнику.

Стейки солимо безпосередньо перед смаженням. Не за 10 хвилин - нам не потрібно мариноване м'ясо, потрібно, щоб сіль вступила в реакцію з м'ясом і дала ідеальну скоринку

Кладемо стейки і додаємо температуру. Смажимо по 2 хвилини з кожного боку, не накриваючи кришкою. Інакше замість стейка вийде шматок тушкованої яловичини. Якщо хочете вище ступінь прожарювання, понизьте температуру та збільшіть час, але в кінці все одно дайте boost для скоринки.

Дайте стейку відпочити хвилин 5 і можете подавати. На гарнір ідеально овочі: броколі, цибуля, томати, гриби - все, що завгодно!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X