І яловичина, і свинина. Італійський шеф розповів про тонкощі приготування стейків

4 січня 2020, 07:02

Коли дуже хочеться м’яса — що вибрати? Свинину або яловичину? А навіщо вибирати взагалі? Приготуємо і те, і інше.

Сільпо
Фото: Сільпо

Якщо ви — звичайна міська людина, ймовірно, що вдома у вас немає гриля, барбекю та хоспера. Але, хороша новина в тому, що стейки можна приготувати і на звичайній пательні. Головне — обирайте не тефлонову, звичайну, а краще чавунну сковороду. НВ Style пропонує приготувати стейки з яловичини і свинини за рецептом маестро кулінарії Марко Черветті. Італієць за походженням, Марко багато років вивчає кухні і вина різних країн, а зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті став шефом року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторані року.

Відео дня

Стейк Рибай

Рецепт приготування стейка з яловичини і свинини від італійського шефа Марко Черветті

Інгредієнти

Яловичий стейк Рібай
Свинячий стейк з корейки, без кісточки
Трави (свіжа м'ята, свіжий розмарин, свіжий чебрець, сухий орегано)
Спеції (крупна морська сіль, чорний перець, ялівець)
Вершкове масло
Оливкова олія

Інструкція приготування

  1. Оберіть м'ясо. Любите яловичину - обирайте Рібай. Слідкуйте, щоб він був добре очищений, щоб шар жиру був не більше 2 см, щоб з боків не було сухожиль і частин з кров'ю. Якщо хочеться свинини - обирайте корейку, це найневибагливіша і пісна частина.
  2. Змастіть шматочки м'яса оливковою олією і добре поперчіть з обох сторін. Не соліть м'ясо на цьому етапі: сіль витягає вологу з м'яса і стейки вийдуть сухими. Соліть пательню - і під час приготування ваші стейки візьмуть стільки солі, скільки їм треба.
  3. На суху пательню викладіть ароматні трави, ялівець і щедро посипте поверхню пательні крупною морською сіллю. Увімкніть вогонь під пательнею на повну, закрийте пательню зі спеціями і травами кришкою.
  4. Коли пательня прогріється настільки, що навіть з-під кришки йтиме дим - викладіть у пательню рібай, накрийте кришкою, просмажте. Потім переверніть на інший бік. Викладіть зверху м'яту, чебрець, орегано. Накрийте кришкою.
  5. Потримайте стейк під кришкою. Потім відкрийте, візьміть вершкове масло і потроху змащуйте ним стейк зверху. Переверніть і змастіть маслом інший бік. Накрийте кришкою і потримайте так ще півхвилини. Стейк готовий - приберіть зайву сіль і перекладіть на тарілку. Дайте стейку "відпочити" кілька хвилин - не ріжте його відразу, щоб він не втратив соки.
  6. В такий же спосіб обсмажте і свинину - тільки пам'ятайте, що вона швидше готується. Смачного!

Цитата від Марко: Назва рібай (Rib eye) складається з двох слів — ребро, це власне частина туші з якої вирізали стейк, і око, тому що за формою цей стейк трошки нагадує око. Рібай — один з найідеальніших стейків, головний козир якого — не тільки простота у приготуванні, але і мармуровість, тобто тоненькі жирові прошарки, які при смаженні тануть і надають стейку м’якості та соковитості.

Стейк Рібай: як приготувати на сковороді - відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X