Від Starbucks. Три рецепти холодної кави, які легко приготувати вдома

4 червня, 04:45
Для ванільного латте сироп можна приготувати самостійно (Фото:dimaz fakhruddin / unsplash)

Для ванільного латте сироп можна приготувати самостійно (Фото:dimaz fakhruddin / unsplash)

Компанія Starbucks на своєму сайті Coffee at home поділилися кількома рецептами літньої освіжаючої кави.

Якщо ви не обходитеся без хоча б однієї чашки в кави в день, рекомендуємо вам на літній сезон замінити звичайний еспресо, капучино чи лате на їхні аналоги з льодом. Ми зібрали три рецепти холодної кави від Starbucks, які вам сподобаються. Перший рецепт – класичний айс-лате, другий – лате на вівсяному молоці з ванільним сиропом (домашнім), третій - кавовий мохіто.

Відео дня

Рецепт айс-лате

Складові:

  • 1 склянка льоду
  • 120 мл еспресо
  • ¾ склянки молока
  • За бажанням підсолоджувач, збиті вершки
demi deherrera / unsplash
Фото: demi deherrera / unsplash

Приготування:

Наповніть високу склянку льодом і влийте свіжозварений еспресо.

Налийте молоко та підсолоджувач у скляну банку або шейкер, доки вона не заповниться на ¾. Щільно закрийте кришкою та струшуйте до появи піни.

Налийте молоко у склянку з льодом та еспресо. За бажанням додайте збиті вершки.

Рецепт ванільної кави на вівсяному молоці

Складові:

Для ванільного сиропу:

  • 1 ст.л. ванільного екстракту
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка води

Для кави:

  • 180 мл еспресо
  • 55 мл ванільного сиропу
  • 1,5 склянки льоду
  • ½ склянки несолодкого вівсяного молока
nguyen dang hoang nhu / unsplash
Фото: nguyen dang hoang nhu / unsplash

Приготування:

Для початку потрібно приготувати сироп: висипте на сковороду або сотейник ¼ склянки цукру і нагрівайте, поки він не розтане і не карамелізується до золотистого кольору. Продовжуйте додавати цукор, поки весь не буде карамелізований. Охолодіть.

Додайте в охолоджений цукор воду, поставте сироп на вогонь і кип'ятіть на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться у воді. Зніміть з вогню та додайте ванільний екстракт. Зберігайте сироп у холодильнику до 2 тижнів.

Щоб приготувати напій: зваріть еспресо і налийте в шейкер або банку. Додайте ванільний сироп і півсклянки льоду. Струшуйте 20 секунд. Спробуйте і, за бажанням, додайте ще сироп.

Процідіть каву у високу склянку зі свіжим льодом, додайте вівсяне молоко і насолоджуйтесь.

Кавовий мохіто

Складові:

  • 2 ст.л. цукру
  • 1 лайм (розрізати на 6 часточок)
  • 3 гілочки свіжої м'яти истя)
  • 120 мл кави, звареної та охолодженої
  • 300 мл содової
ben kolde / unsplash
Фото: ben kolde / unsplash

Приготування:

Додайте цукор, часточку лайма і дві гілочки м'яти у високу склянку. Розімніть все разом, поки цукор із соком лайма не утворять густу пасту.

Додайте лід, влийте каву, що охолола, і долийте содової до повної склянки. Акуратно перемішайте.

Прикрасьте часточкою лайма та гілочкою м'яти.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X