Як у Starbucks. Рецепт гарбузового пряного лате

Для прикраси можна використовувати збиті вершки, палички кориці та спеції (Фото:Saschanti17 / depositphotos)
Pumpkin Spice Latte — осіння візитна картка мережі кав’ярень Starbucks. І поки відома франшиза не з`явилася в Україні, приготувати цей затишний напій можна й удома.
Гарбузовий пряний латте — кавовий напій, приготований з суміші пропареного молока, еспресо, спецій для гарбузового пирога, гарбузового пюре, цукру та збитих вершків. Перевага готування такого напою вдома — самостійний вибір сорту кави, улюблених спецій, а також економія часу та грошей.
Рецепт гарбузового латте з Starbucks
Інгредієнти
- 1 стакан молока (звичайного або рослинного)
- 1,5 ст.л. гарбузового пюре (можна регулювати за смаком)
- 1 ч.л. тростинного цукру
- 1 ч.л. екстракту ванілі
- ¼ ч.л. спецій для гарбузового пирога
- ½ чашки гарячої міцної кави
За смаком і бажанням:
- цукор
- збиті вершки
- мускатний горіх, кориця та інші спеції для смаку та прикраси

Приготування
Для початку зваріть каву.
Потім у сотейнику чи турці збийте молоко, гарбузове пюре та тростинний цукор (в ідеалі капучинатором, але можна і невеликим вінчиком). Поставте суміш на вогонь і прогрівайте її, постійно помішуючи, поки рідина не стане гарячою. Не доводьте до кипіння.
Зніміть з вогню, додайте спеції для гарбузового пирога та ваніль. Потім влийте каву і збийте до утворення піни.
Прикрасити латте можна збитими вершками та мускатним горіхом або корицею.
Найкраще такий напій пасує затишному пледу і улюбленій книзі.