Середземноморська класика. Ключові помилки і правила приготування грецького салату

4 жовтня 2019, 04:22

Легкий і швидкий в приготуванні салат зі свіжих огірків і помідорів, солодкої цибулі і ніжною фети.

Головний інгредієнт салату — фета — традиційний грецький сир, який роблять з овечого молока з додаванням козячого.

Найчастіше в європейських рецептах грецького салату замість фети використовують бринзу. Це змінює смак страви, так як солона бринза перебиває аромат свіжих овочів і оливкової олії.

Відео дня

Фету потрібно додавати в салат в останню чергу, не перемішуючи, а викладаючи зверху. Також важливо знати, що для грецького салату всі інгредієнти нарізають досить крупно.

Салат грецький — це досить низькокалорійне блюдо, але якщо додати курку або креветки, можна отримати ситний обід або вечерю.

Грецький салат: рецепт

Складові:

  • помідор — 3 шт.
  • огірок — 2 шт.
  • перець болгарський — 1 шт.
  • червона цибуля — 1 шт.
  • сир фета — 200 г
  • сік лимона — ½
  • маслини без кісточок — 10 шт
  • оливкова олія
  • сіль, перець, орегано

Як приготувати грецький салат?

У невеликій піалі змішуємо сіль, перець, сік лимона, оливкову олію і сушений орегано. Це буде заправка до салату.

Далі очищаємо перець від насіння і нарізаємо середніми скибочками. Щоб салат виглядав більш барвистим, можна взяти жовтий і зелений болгарський перець.

Нарізаємо помідори великими шматочками. Огірки розрізаємо навпіл і теж нарізаємо великими скибочками. Якщо шкірка огірка дуже жорстка, можна її очистити.

Червоний цибулю нарізаємо півкільцями. Змішуємо всі інгредієнти в салатниці і поливаємо заправкою. Перемішуємо салат.

Нарізаємо фету великими кубиками і викладаємо в салатницю. Маслини нарізаємо кружечками і теж акуратно викладаємо. Посипаємо салат сушеним орегано. Подавати грецький салат потрібно охолодженим.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X