Зі смаком моря, степу і трав. В Україні зробили спеції на основі сушеної бринзи

20 квітня 2020, 12:39

Локальні продукти набувають все більшої популярності в світі і Україні. По-перше, це смачно, оскільки використовуються найкращі свіжі продукти, по-друге, це екологічно і, по-третє, це хороша можливість підтримати невеликі місцеві компанії.

Українська Бринзарня представила локальний продукт українського півдня — спеції на основі сушеної козячої бринзи. Бринзарня входить в Слоу фуд і першу українську Дорогу вина і смаку — об'єднання виробників локальних продуктів.

Відео дня

Спеції Золото Бессарабії, Рожева сіль Бессарабії і Аромат бессарабського степу створені на основі сушеної козячої бринзи. Бринза виконує роль солі, надаючи стравам автентичного смаку і аромату. Спеції можна використовувати для салатів, закусок, м’яса, пасти, каші, створюючи нові смакові поєднання.

Спеція Рожева сіль Бессарабії містить, вимочену в червоному вині, сушену козячу бринзу. Золото Бессарабії складається з пелюсток чорнобривців, сушених томатів, болгарського перцю, бессарабської паприки і шафрану. Аромат бессарабського степу — це мюрд, чебрець, петрушка, кріп. Спеції фасують в пакети по 10 г — 20 грн і по 50 г — 75 грн, чисту сушену бринзу продають в пакетах по 50 г за 50 грн.

За допомогою спецій можна створювати нові відтінки смаку для звичних повсякденних страв. Звичайний шматочок хліба, посипаний спеціями, стає повноцінною закускою. Пропонуємо приготувати закуску за рецептом господині Бринзарні і автора книги про бессарабську кухню Лариси Титикало.

В Бессарабии собраны секреты кухнт болгар, молдаван, гагаузов, украинцев, русских староверов, албанцев (Фото: Facebook Бринзарня)
В Бессарабии собраны секреты кухнт болгар, молдаван, гагаузов, украинцев, русских староверов, албанцев / Фото: Facebook Бринзарня

Як приготувати ароматну закуску?

Facebook - Брінзарня
Фото: Facebook - Брінзарня

Змішуємо плавлений сир, два варених яйця, зубчик часнику, майонез (ідеально, якщо це буде домашній майонез), сіль, чорний перець. Намазуємо закуску на свіжий хліб, додаємо рожеву сіль Бессарабії і мікрозелень, яку можна і потрібно в умовах ізоляції вирощувати на підвіконні. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X