З редисом чи картоплею. Два рецепти спаржі в італійському та німецькому стилі

10 травня, 03:03
У Німеччині спаржу традиційно подають з картоплею, м’ясом і голландським соусом (Фото:instagram.com/schnellemaushh)

У Німеччині спаржу традиційно подають з картоплею, м’ясом і голландським соусом (Фото:instagram.com/schnellemaushh)

Розповідаємо, як приготувати аспарагус за найпопулярнішими рецептами Німеччини та Італії.

Спаржа в сезон дуже популярна серед німців, які традиційно їдять її з шинкою, соусом голландез та вареною картоплею. Хоча в Україні аспарагус рідко поєднують із картоплею, цей тандем справді чудово працює. Окрім того спаржу можна приготувати за ще більш сезонним італійським рецептом: з ризото та редискою. Для першого рецепту більше підходить біла спаржа, для другого – зелена.

Відео дня

Німецький рецепт спаржі з картоплею

Інгредієнти:

  • Біла спаржа - близько 100-120 г на 1 порцію
  • Картопля - 2-3 шт. на порцію
  • Шинка, прошуто чи бекон - за кількістю спаржі
  • Соус голландез - упаковка
  • Сіль за смаком

Приготування:

Почистіть картоплю, розріжте кожну на великі шматочки і відправте варитися в підсоленій воді.

Обріжте 1-2 см спаржі біля ніжки, потім очистіть від верхнього шару шкірки ще 3-4 см. Залийте спаржу дуже гарячою водою (але не окропом), посоліть і залиште на 10-12 хвилин.

Дістаньте аспарагус з води, і обмотайте кожен шинкою. Потім поставте соус голландез розігріватися на плиту.

Для подачі викладіть у тарілку спаржу, картоплю (її можна перебити в пюре або розминати виделкою прямо у себе в тарілці), зверху щедро полийте голландезом.

Смачного!

Італійський рецепт спаржі з ризото

Інгредієнти:

  • 400 г зеленої спаржі
  • ½ пучка редиски
  • 180 г рису для ризото
  • 650 мл овочевого бульйону
  • 60 г пармезану
  • ½ червоної цибулини
  • оливкова олія для смаження
  • 2 ч. л. каперсів
  • ½ пучка кропу
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

Наріжте цибулю півкільцями, розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді або сотейнику і обсмажте цибулю з рисом протягом 1 хвилини. Потім додайте каперси і залийте бульйоном, щоб покрити рис. Поступово додавайте овочевий бульйон протягом приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи, поки рис повністю не вбере рідину.

Натріть пармезан і додайте половину в рис. Посоліть і поперчіть до смаку, відставте убік із закритою кришкою.

Тим часом очистіть і промийте спаржу та редис. Відріжте кінці спаржі та наріжте редис на четвертинки, посоліть. Розігрійте олію в сковороді й обсмажте овочі на середньому вогні протягом 3 хвилин, перевертаючи. Кріп промийте, обсушіть і крупно наріжте.

Розкладіть ризото по тарілках, зверху викладіть овочі та подавайте, посипавши пармезаном, що залишився, і кропом.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X