З редисом чи картоплею. Два рецепти спаржі в італійському та німецькому стилі

У Німеччині спаржу традиційно подають з картоплею, м’ясом і голландським соусом (Фото:instagram.com/schnellemaushh)
Розповідаємо, як приготувати аспарагус за найпопулярнішими рецептами Німеччини та Італії.
Спаржа в сезон дуже популярна серед німців, які традиційно їдять її з шинкою, соусом голландез та вареною картоплею. Хоча в Україні аспарагус рідко поєднують із картоплею, цей тандем справді чудово працює. Окрім того спаржу можна приготувати за ще більш сезонним італійським рецептом: з ризото та редискою. Для першого рецепту більше підходить біла спаржа, для другого – зелена.
Німецький рецепт спаржі з картоплею
Інгредієнти:
- Біла спаржа - близько 100-120 г на 1 порцію
- Картопля - 2-3 шт. на порцію
- Шинка, прошуто чи бекон - за кількістю спаржі
- Соус голландез - упаковка
- Сіль за смаком
Приготування:
Почистіть картоплю, розріжте кожну на великі шматочки і відправте варитися в підсоленій воді.
Обріжте 1-2 см спаржі біля ніжки, потім очистіть від верхнього шару шкірки ще 3-4 см. Залийте спаржу дуже гарячою водою (але не окропом), посоліть і залиште на 10-12 хвилин.
Дістаньте аспарагус з води, і обмотайте кожен шинкою. Потім поставте соус голландез розігріватися на плиту.
Для подачі викладіть у тарілку спаржу, картоплю (її можна перебити в пюре або розминати виделкою прямо у себе в тарілці), зверху щедро полийте голландезом.
Смачного!
Італійський рецепт спаржі з ризото
Інгредієнти:
- 400 г зеленої спаржі
- ½ пучка редиски
- 180 г рису для ризото
- 650 мл овочевого бульйону
- 60 г пармезану
- ½ червоної цибулини
- оливкова олія для смаження
- 2 ч. л. каперсів
- ½ пучка кропу
- сіль та перець за смаком
Приготування:
Наріжте цибулю півкільцями, розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді або сотейнику і обсмажте цибулю з рисом протягом 1 хвилини. Потім додайте каперси і залийте бульйоном, щоб покрити рис. Поступово додавайте овочевий бульйон протягом приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи, поки рис повністю не вбере рідину.
Натріть пармезан і додайте половину в рис. Посоліть і поперчіть до смаку, відставте убік із закритою кришкою.
Тим часом очистіть і промийте спаржу та редис. Відріжте кінці спаржі та наріжте редис на четвертинки, посоліть. Розігрійте олію в сковороді й обсмажте овочі на середньому вогні протягом 3 хвилин, перевертаючи. Кріп промийте, обсушіть і крупно наріжте.
Розкладіть ризото по тарілках, зверху викладіть овочі та подавайте, посипавши пармезаном, що залишився, і кропом.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life