Легка літня вечеря. Рецепт спагеті з пюре із горошку

29 травня, 04:28
Листя і квіти огірочника за смаком нагадують огірок (Фото:instagram.com/zoryana_ivchenko)

Листя і квіти огірочника за смаком нагадують огірок (Фото:instagram.com/zoryana_ivchenko)

Авторка кулінарних книг Зоряна Івченко поділилася рецептом вишуканої страви, яка стане ідеальною літньою вечерею.

Зоряна Івченко — фуд-блогерка та авторка 28 кулінарних книг, зокрема збірки Готуємо по-українськи. Раніше кулінарка публікувала багато яскравих та незвичайних сезонних рецептів, а після 24 лютого почала також висвітлювати хроніки свого життя під час війни.

Відео дня

«На городі поруч із грядкою зеленого горошку розкошує красень огірочник. Знаєте цей чудовий бур'ян? Посадиш його, потім не виведеш, але я і не хочу, бо гарний, смачний, і для фуд-стайлінгу таки створений. Його блакитні квіточки-зірочки не просто красиві, але ще й їстівні, зі смаком свіжого огірочка. Листочки їстівні теж, і теж зі смаком огірка», - розповіла кулінар.

Також Зоряна Івченко рекомендує подавати до цієї страви освіжаюче біле вино.

Рецепт спагеті з горошком і пармезаном

Інгредієнти:

  • Спагеті - 200 г
  • Горошок зелений - 250 г
  • Пармезан - 30 г
  • М'ята свіжа - жменя листочків
  • Листя та квіти огірочника (не обов'язково) - жменя
  • Лимон - 1\2 шт.
  • Оливкова олія - 3 ст.л.+для подачі
  • Сіль
  • Чорний перець

Приготування:

Пробланшуйте горошок у киплячій воді протягом 5 хвилин і відкиньте на друшляк.

Потім відправте його в блендер разом із листям м'яти та огірочника, оливковою олією, пармезаном та соком половини лимона. Перебийте в грубе пюре, приправте сіллю та перцем до смаку.

Відваріть спагеті до готовності і відкиньте на друшляк.

Змішайте пюре і спагеті, посипте цедрою лимона і збризніть оливковою олією. Прикрасьте квітами огірочника та подавайте з охолодженим білим вином.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X