Схвалено шефом. Рецепт капрезе з песто від учасниці Пекельної кухні

2 жовтня 2021, 05:31

Яна Беденко, учасниця реаліті Нового каналу, розповіла, як приготувати ідеальний базиліковий соус до класичного капрезе.

В останньому випуску шоу учасникам довелося вгадувати на смак соуси, відтворювати їх і подавати з повноцінними стравами. Яні Беденко попався соус песто, до якого вона приготувала салат капрезе. Пекельний шеф високо оцінив її роботу та похвалив за баланс смаків. Учасниця кулінарного реаліті поділилася рецептом своєї нескладної, але вишуканої страви.

Відео дня

Рецепт капрезе і базилікового песто

Інгредієнти:

Для капрезе:

  • Моцарелла - 125 г
  • Червоні томати - 125 г

Для песто:

  • Базилік (листочки) - 25 г
  • Оливкова олія - 50 г
  • Кедровий горіх - 25 г
  • Пармезан - 20 г
  • Цукор - 5 г
  • Лимонний сік - 1 ст. л
  • Дрібка солі
  • Пів зубчика часнику (за бажанням, для пікантності)
Секрет соусу не в складних процесах, а в правильних пропорціях (Фото: david todd mccarty / unsplash)
Секрет соусу не в складних процесах, а в правильних пропорціях / Фото: david todd mccarty / unsplash

Приготування:

Щоб приготувати соус, потрібно просто перебити всі інгредієнти в блендері до однорідності. Секрет не в складних процесах, а в збалансованості інгредієнтів.

«Є маленька хитрість, - ділиться Яна. - Мені більше подобається використовувати конкасе - томати без шкірки. Тому на помідорах зробіть надріз хрестиком по центру, занурте їх в окріп на хвилину. Потім під холодну воду - теж на хвилину. І зніміть шкірку».

Для капрезе потрібно нарізати томати і моцарелу кільцями по 0,5 см.

По черзі потрібно викласти на тарілку томати і моцарелу, зверху викласти песто і прикрасити все листочком базиліка.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X