Не тільки аджика. Соус схуг із зелені, який підійде до будь-яких страв гриль

18 травня 2020, 05:19

Схуг — це гострий соус родом із Ємену, який широко використовується в кухні Близького Сходу.

Схуг можна назвати зеленою аджикою — його роблять на основі гострого перцю чилі, часнику, різних спецій і оливкової олії. Червоний сгух готують із сушених стручків червоного перцю чилі, а зелений — зі свіжих стручків зеленого перцю. Соус чудово поєднується з м’ясом, рибою і овочами, які приготовлені на грилі. Також його використовують для приготування індійських коржів, страви фалафель і шаурми. Страву можна робити більш-менш гострою, регулюючи кількість перцю чилі. Приготування займе не більше 10 хвилин — всі інгредієнти потрібно завантажити в блендер і подрібнити.

Відео дня

Як приготувати схуг?

Складові:

  • 300 г зеленого перцю чилі
  • 1 пучок кінзи
  • ½ пучка петрушки
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 4 зубчики часнику
  • ½ ч. л. солі
  • ¼ ч. л. чорного перцю
  • ½ ч. л. кмину
  • ½ ч. л. порошку коріандру
  • ¼ ч. л. паприки
  • 100 мл оливкової олії

Очистіть перець чилі від плодоніжки. Покладіть в чашу блендера перець чилі, кінзу, петрушку, сік лимона, зубчики часнику і спеції. Подрібніть всі інгредієнти. При змішуванні повільно додайте оливкову олію. Ваш соус готовий! Зберігати схуг можна в герметичному контейнері в холодильнику близько тижня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X