Для барбекю. Три рецепти соусів від американського шеф-кухаря

29 січня 2020, 02:22

Топовий шеф-кухар з Гонконгу Тімоті Бродерік поділився рецептами кращих соусів для барбекю.

Тімоті багато років подорожував по світу і вивчав кухні різних країн, надалі всі ці знання він застосовував у своїх кулінарних експериментах. Про барбекю шеф знає не з чуток, він народився і виріс в Нью-Йорку, де барбекю зведено в культ. Зараз Тімоті живе в Гонконзі, де фуд культура, і зокрема страви зі свинини, на піку популярності.

Відео дня

Соус для барбекю — це окремий вид кулінарного мистецтва. У різних штатах, і навіть в різних частинах одного штату, до барбекю можуть подавати абсолютно різні соуси. У східній частині Північної Кароліни, де поширена культура свинячого барбекю, до м’яса подають соус, приготований на основі яблучного оцту, в західній частині Північної Кароліни готують томатно-гірчичний соус.

Соус також може застосовуватися в якості маринаду для м’яса безпосередньо перед приготуванням або після. У США, де барбекю зі свинини готують цілими розрубама в спеціальній ямі, фінішні соуси наносять на м’ясо за допомогою спеціальної швабри і тому так і називають — mop sauce. В якості альтернативи соусу для барбекю можна використовувати сухий маринад із різних спецій, яким натирають м’ясо перед приготуванням.

Соус в стилі східної частини Північної Кароліни

ENC - East North Carolina sauce

Інгредієнти

3 склянки дистильованого білого оцту
8 ст. л. луїзіанського гострого соусу
4 ст. л. коричневого цукру
4 ст. л. цукрового піску
4 ст. л. морської солі
4 ч. л. червоного перцю дробленого
4 ч. л. чорного перцю свіжемеленого
2 ч. л. кайєнського перцю

Соус в стилі західній частині Північної Кароліни

WNC - West North Carolina sauce

Інгредієнти

4 склянки сидрового оцту
1 склянка коричневого цукру
1 1/3 склянки кетчупу
1/4 склянки вершкового масла
2 ст. л. гострого перцевого соусу
2 ст. л. свіжевичавленого лимонного соку
2 ст. л. ворчестера
2 ч. л. червоного подрібненого перцю в пластівцях 2 ч. л. сухої гірчиці (пудри)
1 ч. л. солі
1 ч. л. чорного перцю

ПРИГОТУВАННЯ СОУСІВ:

Зібрати всі інгредієнти в нереактивній ємності і повільно нагрівати, щоб змішати смаки і повністю розчинити цукор. Немає необхідності кип’ятити або випаровувати ці соуси. Прибрати з плити, дати охолонути і помістити в банку або інший контейнер. Соуси можна зберігати місяцями в холодильнику.

Соуси ENC і WNC використовуються і в якості mop sauce, і для сервіровки барбекю.

Соус BBQ

Інгредієнти

2 склянки кетчупу
1 склянка бальзамічного оцту
1/2 ст. л. темного тростинного цукру
2 ст. л. гранульованого часнику
1 ст. л. ворчестера
1/8 склянки соусу Табаско
1/8 ч. л. діжонської гірчиці
1 ст. л. копченої паприки
3/4 ст. л. чилі пудри
оливкова олія за необхідності

Інструкція приготування

  1. У тарілці середніх розмірів змішати всі інгредієнти разом. Прибрати з плити, дати охолонути і подавати.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X