Пікантне поєднання смаків. Рецепт солоного пирога з беконом і горіхами на Різдво

Пиріг варто подавати з беконом/хамоном та сиром (Фото:instagram.com/speckaltoadige)
Ділимося рецептом італійського пирога з багатим набором смаків.
Солоні пироги зазвичай мають досить банальний набір інгредієнтів, але цей італійський — виняток. Цей солоний кекс, за аналогією зі штоленами, в тісто котрих додають родзинки, сухофрукти та марципан, має в якості начинки бекон, оливки та горіхи. Подавати ж його варто зі слайсами бекону та м’яким сиром, типу філадельфії.
Рецепт пирога на Різдво
Інгредієнти:
- 280 г борошна
- 2 ст.л. тертого пармезану
- ¾ ч.л. солі
- 1 паковання розпушувача
- 2 ч.л. карі
- 3 яйця
- 100 мл оливкової олії
- 120 мл молока
- 100 г волоських горіхів
- 150 г чорних оливок
- 160 г кубиків бекону
- Слайси бекону та м’який сир для подачі
Приготування:
1. Увімкніть духовку розігріватися до 180С. Форму для випікання застеліть пергаментним папером або змажте маслом і присипте борошном.
2. У мисці змішайте борошно з тертим пармезаном, сіллю, розпушувачем та карі. Відставте.
3. В іншій мисці змішайте яйця з олією та молоком. Потім вилийте яєчно-молочну суміш у миску з борошном і перемішайте лопаткою чи дерев’яною ложкою. Додайте волоські горіхи, оливки та бекон, ретельно перемішайте.
4. Перекладіть тісто у форму для випікання, розрівняйте та випікайте близько 50 хвилин.
Готовий пиріг подавайте гарячим чи холодним із сиром і беконом.
Смачного!