Пікантне поєднання смаків. Рецепт солоного пирога з беконом і горіхами на Різдво

17 грудня 2022, 21:17
Пиріг варто подавати з беконом/хамоном та сиром (Фото:instagram.com/speckaltoadige)

Пиріг варто подавати з беконом/хамоном та сиром (Фото:instagram.com/speckaltoadige)

Ділимося рецептом італійського пирога з багатим набором смаків.

Солоні пироги зазвичай мають досить банальний набір інгредієнтів, але цей італійський — виняток. Цей солоний кекс, за аналогією зі штоленами, в тісто котрих додають родзинки, сухофрукти та марципан, має в якості начинки бекон, оливки та горіхи. Подавати ж його варто зі слайсами бекону та м’яким сиром, типу філадельфії.

Відео дня

Рецепт пирога на Різдво

Інгредієнти:

  • 280 г борошна
  • 2 ст.л. тертого пармезану
  • ¾ ч.л. солі
  • 1 паковання розпушувача
  • 2 ч.л. карі
  • 3 яйця
  • 100 мл оливкової олії
  • 120 мл молока
  • 100 г волоських горіхів
  • 150 г чорних оливок
  • 160 г кубиків бекону
  • Слайси бекону та м’який сир для подачі

Приготування:

1. Увімкніть духовку розігріватися до 180С. Форму для випікання застеліть пергаментним папером або змажте маслом і присипте борошном.

2. У мисці змішайте борошно з тертим пармезаном, сіллю, розпушувачем та карі. Відставте.

3. В іншій мисці змішайте яйця з олією та молоком. Потім вилийте яєчно-молочну суміш у миску з борошном і перемішайте лопаткою чи дерев’яною ложкою. Додайте волоські горіхи, оливки та бекон, ретельно перемішайте.

4. Перекладіть тісто у форму для випікання, розрівняйте та випікайте близько 50 хвилин.

Готовий пиріг подавайте гарячим чи холодним із сиром і беконом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X