З хроном і вишневим листям. Рецепт солоних огірків, як із бочки

3 серпня 2021, 08:15

Огірки з бочки — одні з найсмачніших овочевих закусок взимку. Але для того, щоб приготувати їх, не обов’язково мати вдома бочку.

Солоні огірки — одна з тих зимових заготовок, які люблять абсолютно всі. Але готувати їх у бочці досить складно, хоча б тому, що доводиться тримати вдома ту саму бочку. Однак, у правильних умовах і пропорціях такі огірки можна приготувати і в банці, розповідаємо як.

Відео дня

Рецепт солоних огірків, як із бочки

Інгредієнти на банку 3л:

  • 1,8 кг огірків
  • 2 парасольки кропу
  • Естрагон (гілочка)
  • 2−3 листочка вишні та чорної смородини, за бажанням — дуба
  • Лавровий лист
  • Корінь хрону (невеликий)
  • 3−4 зубчики часнику
  • 13 горошин гіркого перцю
  • 3 горошини запашного перцю
  • 3−4 зірочки гвоздики
  • 2 ч.л. зерен гірчиці
  • 250 г солі

Приготування:

Промийте огірки, відріжте їм кінчики з двох сторін і утрамбуйте в банку.

Розчиніть у холодній воді (близько 1 л) сіль і залийте огірки, щоб вона повністю їх покрила.

Закрийте капроновою кришкою і приберіть в темне не надто спекотне місце на 2 дні.

Через 2 дні злийте з огірків усю воду, дістаньте їх із банки і промийте під проточною водою.

На дно банки викладіть все спеції та листя, зверху — огірки, а потім залийте все звичайною холодною водою. Знову приберіть в темне місце на 2−3 дні, поки розсіл не помутнішає.

Потім зберігайте огірки в холодному місці.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X