З хроном і вишневим листям. Рецепт солоних огірків, як із бочки
Огірки з бочки — одні з найсмачніших овочевих закусок взимку. Але для того, щоб приготувати їх, не обов’язково мати вдома бочку.
Солоні огірки — одна з тих зимових заготовок, які люблять абсолютно всі. Але готувати їх у бочці досить складно, хоча б тому, що доводиться тримати вдома ту саму бочку. Однак, у правильних умовах і пропорціях такі огірки можна приготувати і в банці, розповідаємо як.
Рецепт солоних огірків, як із бочки
Інгредієнти на банку 3л:
- 1,8 кг огірків
- 2 парасольки кропу
- Естрагон (гілочка)
- 2−3 листочка вишні та чорної смородини, за бажанням — дуба
- Лавровий лист
- Корінь хрону (невеликий)
- 3−4 зубчики часнику
- 13 горошин гіркого перцю
- 3 горошини запашного перцю
- 3−4 зірочки гвоздики
- 2 ч.л. зерен гірчиці
- 250 г солі
Приготування:
Промийте огірки, відріжте їм кінчики з двох сторін і утрамбуйте в банку.
Розчиніть у холодній воді (близько 1 л) сіль і залийте огірки, щоб вона повністю їх покрила.
Закрийте капроновою кришкою і приберіть в темне не надто спекотне місце на 2 дні.
Через 2 дні злийте з огірків усю воду, дістаньте їх із банки і промийте під проточною водою.
На дно банки викладіть все спеції та листя, зверху — огірки, а потім залийте все звичайною холодною водою. Знову приберіть в темне місце на 2−3 дні, поки розсіл не помутнішає.
Потім зберігайте огірки в холодному місці.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.