Мінімум процесів і продуктів. Рецепт шоколадної ковбаски з печива

8 січня, 21:55
Перед подачею десерт варто присипати пудрою (Фото:instagram.com/liisawesterberg)

Перед подачею десерт варто присипати пудрою (Фото:instagram.com/liisawesterberg)

Рецептом у своєму Instagram поділився шеф-кухар Микола Люлько.

Шоколадна ковбаска, котра традиційно готується з печива, згущівки й какао, у багатьох країнах є святковим зимовим десертом. І хоча у нас ця страва рідко прив’язується до сезону, простота її приготування стала наразі дуже привабливою: вам потрібно зробити всього один короткий термічний процес, щоб уже за кілька годин настоювання насолоджуватися смачним тістечком до чаю.

Відео дня

Шеф-кухар Микола Люлько готує десерт із додаванням двох видів горіхів — фісташки та арахісу, а в тісто крім какао додає також чимало шоколаду.

Рецепт шоколадної ковбаски

Інгрідієнти:

  • Печиво — 600 г
  • Фісташки — 100 г
  • Арахіс — 100 г
  • Какао — 6 ст.л
  • Згущівка варена — 1 банка
  • Молочний шоколад — 300 г
  • Вершкове масло — 400 г
  • Цукрова пудра — 40 г

Приготування:

1. Розімніть печиво руками, додайте до нього горіхи та перемішайте.

2. У сотейнику змішайте масло, шоколад, згущене молоко й какао, розтопіть на слабкому вогні, постійно помішуючи.

3. Влийте шоколадну суміш у печиво, ретельно перемішайте та, за допомогою харчової плівки, сформуйте ковбаску.

4. Залиште ковбаску стабілізуватися вподовж 2−3 годин. Готовий десерт притрусіть пудрою та подавайте до чаю.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X