Мінімум процесів і продуктів. Рецепт шоколадної ковбаски з печива

Перед подачею десерт варто присипати пудрою (Фото:instagram.com/liisawesterberg)
Рецептом у своєму Instagram поділився шеф-кухар Микола Люлько.
Шоколадна ковбаска, котра традиційно готується з печива, згущівки й какао, у багатьох країнах є святковим зимовим десертом. І хоча у нас ця страва рідко прив’язується до сезону, простота її приготування стала наразі дуже привабливою: вам потрібно зробити всього один короткий термічний процес, щоб уже за кілька годин настоювання насолоджуватися смачним тістечком до чаю.
Шеф-кухар Микола Люлько готує десерт із додаванням двох видів горіхів — фісташки та арахісу, а в тісто крім какао додає також чимало шоколаду.
Рецепт шоколадної ковбаски
Інгрідієнти:
- Печиво — 600 г
- Фісташки — 100 г
- Арахіс — 100 г
- Какао — 6 ст.л
- Згущівка варена — 1 банка
- Молочний шоколад — 300 г
- Вершкове масло — 400 г
- Цукрова пудра — 40 г
Приготування:
1. Розімніть печиво руками, додайте до нього горіхи та перемішайте.
2. У сотейнику змішайте масло, шоколад, згущене молоко й какао, розтопіть на слабкому вогні, постійно помішуючи.
3. Влийте шоколадну суміш у печиво, ретельно перемішайте та, за допомогою харчової плівки, сформуйте ковбаску.
4. Залиште ковбаску стабілізуватися вподовж 2−3 годин. Готовий десерт притрусіть пудрою та подавайте до чаю.
Смачного!