Соління та фруктовий сік. Шість продуктів, які викликають почуття голоду

9 листопада 2016, 12:38
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Американський дієтолог та інструктор з йоги Алекс Касперо розповіла про продукти, що підсилюють апетит

В основному, відчуття ситості забезпечують жири, клітковина і білки, пояснює Касперо, передає Woman's Health. Якщо в продуктах, які ви обрали для прийому їжі, цих компонентів немає, швидше за все, найближчим часом ви знову зголоднієте.

Відео дня

Сім продуктів, які викликають сильний голод, виглядають так:

Знежирені молочні продукти. В таких продуктах відсутні жири, які уповільнюють розпад лактози. Оскільки організм перетравлює продукт швидше, то починає потребувати поповнення запасів раніше. Обирайте молоко з як мінімум двопроцентною жирністю або цільне молоко, їжте грецький йогурт, що містить набагато більше білків, ніж класичний.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Соління. Солоні огірки або квашена капуста корисні для мікрофлори кишечника, проте через високий вміст солі викликають спрагу та відчуття голоду. Щоб не зголодніти після вживання солінь, пийте багато води.

Цільнозерновий хліб. У такому хлібі міститься клітковина, але для відчуття ситості не вистачає поживних білків і жирів. Щоб спокійно дожити до наступного прийому їжі та не лізти до холодильника за перекусом, шматочок хліба намажте маслом з корисними жирами, наприклад, горіховим, або покладіть на хліб яйце або авокадо.

Цільнозернові хлібці. У них, як і в хлібі, є корисна клітковина, але вуглеводи без жирів і білків не зможуть надовго придушити голод. Перекушуючи хлібцями, намажте їх горіховим маслом або додайте шматочок риби, наприклад, лосося.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Фруктовий сік. Фрукти містять багато вітамінів, мінералів і клітковини, але через брак білків і жирів втамовують голод ненадовго. Якщо ви хочете і насолодитися смаком фруктового соку, і насититися, з'їжте йогурт або вівсянку з додаванням фруктів.

Яєчні білки. Звичайно, в яєчному білку міститься білок, але цей продукт дуже низькокалорійний і практично не містить жиру, тому відчуття ситості не забезпечить. Яйця корисніше їсти цілими, а не виключно білки. У складі яєчного жовтка є багато поживних речовин, наприклад, лютеїн, корисні жири, вітамін B12 та інші.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X