Магія трав. Рецепт простого сочевично-томатного супу

18 листопада 2021, 19:32

Ця страва подарує тривале насичення і багато корисного білка, тим паче просто готується за рецептом блогера Юлії Бенкендорф.

Сочевиця — трав’яниста рослина, яка є одним з найважливіших джерел білка, здатним замінити за поживними властивостями хліб, крупу та м’ясо. Пропонуємо ознайомитися з рецептом блогера Юлії Бенкендорф із її нової кулінарної книги Магія трав. 110 рецептів, щоб закохатися в їжу. Познайомитися з рецептами Юлії можна на її Youtube каналі

Відео дня

Кулінарна книга Магія трав. 110 рецептів, щоб закохатися в їжу. (Фото: Юлія Бенкендорф)
Кулінарна книга Магія трав. 110 рецептів, щоб закохатися в їжу. / Фото: Юлія Бенкендорф

Рецепт сочевичного супу з томатами та чебрецем

Інгредієнти:

  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 1 склянка червоної сочевиці
  • 200 г консервованих помідорів кубиками
  • 4 гілочки чебрецю, що в'ється або 1 гілочка деревоподібного
  • 1,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю

Приготування:

Бульйон доводимо до кипіння. Додаємо до каструлі 1 ст. промитої червоної сочевиці. Варимо під кришкою 15−20 хв. на мінімальному вогні. Як тільки сочевиця стала м’якою, додаємо 200 г. консервованих кубиків помідорів, 1,5 ч. л. солі та 0,5 ч. л. чорного меленого перцю. Знову доводимо до кипіння. Наприкінці закладаємо в суп гілочки чебрецю і накривши кришкою, варимо 5 хв. Після чого чебрець слід відразу дістати, щоб не згіркнув весь суп.

ПОРАДА: У сочевичний суп також можна додати попередньо підсмажений бекон або підсушені крутони з часником або без. Замініть чебрець з помідорами на подрібнене листя тархуна і ви отримаєте інші враження від цього супу.

Час приготування: 20−25 хв.

Смачного!

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X