Магія трав. Рецепт простого сочевично-томатного супу
Ця страва подарує тривале насичення і багато корисного білка, тим паче просто готується за рецептом блогера Юлії Бенкендорф.
Сочевиця — трав’яниста рослина, яка є одним з найважливіших джерел білка, здатним замінити за поживними властивостями хліб, крупу та м’ясо. Пропонуємо ознайомитися з рецептом блогера Юлії Бенкендорф із її нової кулінарної книги Магія трав. 110 рецептів, щоб закохатися в їжу. Познайомитися з рецептами Юлії можна на її Youtube каналі

Рецепт сочевичного супу з томатами та чебрецем
Інгредієнти:
- 1,5 л овочевого бульйону
- 1 склянка червоної сочевиці
- 200 г консервованих помідорів кубиками
- 4 гілочки чебрецю, що в'ється або 1 гілочка деревоподібного
- 1,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
Приготування:
Бульйон доводимо до кипіння. Додаємо до каструлі 1 ст. промитої червоної сочевиці. Варимо під кришкою 15−20 хв. на мінімальному вогні. Як тільки сочевиця стала м’якою, додаємо 200 г. консервованих кубиків помідорів, 1,5 ч. л. солі та 0,5 ч. л. чорного меленого перцю. Знову доводимо до кипіння. Наприкінці закладаємо в суп гілочки чебрецю і накривши кришкою, варимо 5 хв. Після чого чебрець слід відразу дістати, щоб не згіркнув весь суп.
ПОРАДА: У сочевичний суп також можна додати попередньо підсмажений бекон або підсушені крутони з часником або без. Замініть чебрець з помідорами на подрібнене листя тархуна і ви отримаєте інші враження від цього супу.
Час приготування: 20−25 хв.
Смачного!