Забудьте про тости. Як приготувати смажений тофу з авокадо і васабі на сніданок

12 травня 2020, 04:29

Смажений тофу з пюре з авокадо, васабі і маринованих слив здивує вас новими смаковими поєднаннями.

Авокадо тост на сніданок готують у багатьох країнах світу, але це не єдиний варіант ситного і швидкого сніданку. Шеф-кухарі найкращих ресторанів постійно шукають нові поєднання продуктів, щоб підсилити або доповнити основний смак страви. Рецепт смаженого хрусткого тофу з пюре з авокадо і гострого васабі заснований на традиційних смаках японської кухні. Картопляний крохмаль, який є в страві, замінює борошно і дозволяє їсти страву навіть тим людям, яким не дозволено глютен. Отже, пропонуємо забути на час про звичні авокадо тости і відкрити для себе нові незвичайні рецепти.

Відео дня

Як приготувати смажений тофу з пюре з авокадо?

Складові:

  • тофу середньої твердості
  • половина авокадо
  • чайна ложка морської солі
  • половина чайної ложки васабі
  • свіжовичавлений сік половини лимона
  • третина склянки картопляного крохмалю
  • чверть склянки олії
  • половинки маринованих слив без кісточок

Загорніть тофу в паперовий рушник і помістіть в мікрохвильовку на 3 хвилини, щоб позбутися від зайвої вологи. Залиште до охолодження.

Зробіть соус. У мисці розітріть авокадо вилкою, додайте сіль, васабі і лимонний сік.

Наріжте тофу скибочками і посоліть. Занурьте тофу в картопляний крохмал і струсіть надлишки.

Розігрійте олію на антипригарній сковороді, після чого викладайте тофу. Обсмажте тофу до золотисто-коричневого кольору з двох сторін.

Викладіть тофу на тарілку, додайте трохи соусу з авокадо, васабі і половинки маринованих слив.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X