На Масляну або сніданок. Швидкі смугасті млинці
Смугасті млинці готують із двох видів тіста: шоколадного та білого. Такі ласощі сподобаються і дорослим, і дітям, тому що під час приготування на млинцях можна намалювати різні візерунки, наприклад, спіралі, серця, зірочки та інші.
Млинці є однією з найдавніших страв. Кожна господиня має свої секрети приготування млинців, проте іноді хочеться приготувати щось нове. Начинку можна використовувати різну. Це може бути сир із цукром або шоколадна паста з горіхами та бананом. Можна їсти і просто так, вприкуску зі згущеним молоком або варенням. Напередодні Масляної, пропонуємо приготувати смачні та ніжні смугасті млинці, які не тільки порадують смаком, а й своїм унікальним виглядом прикрасять будь-який стіл.
Смугасті млинці: рецепт
Інгредієнти:
- яйця курячі - 2 шт;
- окроп - 150 мл;
- молоко - 250 мл;
- цукор - 2 ст. л;
- борошно - 130 г;
- какао-порошок - 2 ч. л;
- олія - 3 ст. л;
- сіль - щіпка.
Спосіб приготування:
- Яйця збити із цукром. Додати молоко, сіль та ще раз злегка збити. Продовжуючи збивати, влити окріп.
- Додати борошно і ретельно перемішати тісто, щоб воно вийшло однорідним. Борошна може знадобитися трохи менше або більше. Тісто в результаті має бути негустим.
- Влити в тісто масло і ще раз добре перемішати.
- Половину або трохи більше тіста налити в окрему чашку та додати какао-порошок. Ретельно перемішати до однорідного кольору. Чим більш насиченим буде какао-порошок, тим яскравішими будуть смужки.
- Шоколадне тісто перелити у пляшечку з маленьким отвором.
- Розігріти сковороду. Потім видавити на неї тісто із пляшечки, формуючи спіраль від центру до країв. Можна експериментувати з іншими візерунками.
- Через кілька секунд, коли шоколадна спіраль схопиться, налити поверх світле тісто і розподілити його по сковороді. Обсмажити млинець із двох сторін.
- Млинці можна начинити будь-якою солодкою начинкою, наприклад, шоколадною пастою або згущеним молоком. Смачного!
Поради до рецепта
- Рослинну олію можна замінити вершковим або вершковим маргарином вищого ґатунку.
- За бажанням до тіста можна додати пакетик ванільного цукру (15 грам) або корицю.
- Якщо для смаження млинців ви використовуєте сковороду з тефлоновим покриттям, її дно можна не змащувати рослинною олією.
- Інгредієнти для тесту можна змішати за допомогою блендера чи кухонного комбайна.
- Бажано, щоб усі інгредієнти, з якого готуються млинці, були кімнатної температури.