На Масляну або сніданок. Швидкі смугасті млинці

22 лютого 2022, 02:56

Смугасті млинці готують із двох видів тіста: шоколадного та білого. Такі ласощі сподобаються і дорослим, і дітям, тому що під час приготування на млинцях можна намалювати різні візерунки, наприклад, спіралі, серця, зірочки та інші.

Млинці є однією з найдавніших страв. Кожна господиня має свої секрети приготування млинців, проте іноді хочеться приготувати щось нове. Начинку можна використовувати різну. Це може бути сир із цукром або шоколадна паста з горіхами та бананом. Можна їсти і просто так, вприкуску зі згущеним молоком або варенням. Напередодні Масляної, пропонуємо приготувати смачні та ніжні смугасті млинці, які не тільки порадують смаком, а й своїм унікальним виглядом прикрасять будь-який стіл.

Відео дня

Смугасті млинці: рецепт

Інгредієнти:

  • яйця курячі - 2 шт;
  • окроп - 150 мл;
  • молоко - 250 мл;
  • цукор - 2 ст. л;
  • борошно - 130 г;
  • какао-порошок - 2 ч. л;
  • олія - 3 ст. л;
  • сіль - щіпка.

Спосіб приготування:

  • Яйця збити із цукром. Додати молоко, сіль та ще раз злегка збити. Продовжуючи збивати, влити окріп.
  • Додати борошно і ретельно перемішати тісто, щоб воно вийшло однорідним. Борошна може знадобитися трохи менше або більше. Тісто в результаті має бути негустим.
  • Влити в тісто масло і ще раз добре перемішати.
  • Половину або трохи більше тіста налити в окрему чашку та додати какао-порошок. Ретельно перемішати до однорідного кольору. Чим більш насиченим буде какао-порошок, тим яскравішими будуть смужки.
  • Шоколадне тісто перелити у пляшечку з маленьким отвором.
  • Розігріти сковороду. Потім видавити на неї тісто із пляшечки, формуючи спіраль від центру до країв. Можна експериментувати з іншими візерунками.
  • Через кілька секунд, коли шоколадна спіраль схопиться, налити поверх світле тісто і розподілити його по сковороді. Обсмажити млинець із двох сторін.
  • Млинці можна начинити будь-якою солодкою начинкою, наприклад, шоколадною пастою або згущеним молоком. Смачного!

Поради до рецепта

  • Рослинну олію можна замінити вершковим або вершковим маргарином вищого ґатунку.
  • За бажанням до тіста можна додати пакетик ванільного цукру (15 грам) або корицю.
  • Якщо для смаження млинців ви використовуєте сковороду з тефлоновим покриттям, її дно можна не змащувати рослинною олією.
  • Інгредієнти для тесту можна змішати за допомогою блендера чи кухонного комбайна.
  • Бажано, щоб усі інгредієнти, з якого готуються млинці, були кімнатної температури.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X