Шоколадно-ванільний. Лінивий рецепт сметанника

За бажанням можна приготувати сметанний крем (Фото:ajafoto/depositphotos.com)
З приходом осені та низьких температур знову відкрився сезон випічки. Розповідаємо, як приготувати спрощену версію сметанника.
Сметанник — досить популярний пиріг/торт у домашній українській кухні. Але часу чи бажання на його повноцінне приготування часто не вистачає. Тому пропонуємо вам рецепт пирога-зебри з тих же інгредієнтів, але в спрощеному варіанті.
Рецепт сметанника
Інгредієнти:
- Сметана — 1 склянка
- Пшеничне борошно — 1 склянка
- Сода — ½ ч.л.
- Оцет — ⅓ ч.л.
- Цукрова пудра — 1 склянка
- Куряче яйце — 3 штуки
- Вершкове масло — 1 ст.л.
- Какао-порошок — 2,5 ст.л.
Для крему (за бажанням):
- Сметана 30% жирності — 200 г
- Цукор — 100 г
- Ванільний цукор — ⅓ упаковки
Приготування:
- Збиваємо разом яйця, цукрову пудру і розм’якшене масло до однорідності близько 7−8 хвилин. Наприкінці додаємо сметану й погашену оцтом соду.
- Змішуємо все з просіяним борошном.
- Ділимо тісто на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао та розмішуємо.
- Першим у форму для випікання викладаємо біле тісто. Зверху виливаємо темне тісто і ложкою крізь усе тісто робимо розводи.
- Випікаємо пиріг одну годину за температури 170 °C.
- Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою та подавати теплим. Або ж почекати, поки пиріг охолоне, приготувати до нього сметанний крем і подавати пиріг холодним.
- Щоб приготувати крем, просто збиваємо до пишності сметану зі звичайним і ванільним цукром.
Смачного!