Шоколадно-ванільний. Лінивий рецепт сметанника

19 жовтня 2022, 11:58
За бажанням можна приготувати сметанний крем (Фото:ajafoto/depositphotos.com)

За бажанням можна приготувати сметанний крем (Фото:ajafoto/depositphotos.com)

З приходом осені та низьких температур знову відкрився сезон випічки. Розповідаємо, як приготувати спрощену версію сметанника.

Сметанник — досить популярний пиріг/торт у домашній українській кухні. Але часу чи бажання на його повноцінне приготування часто не вистачає. Тому пропонуємо вам рецепт пирога-зебри з тих же інгредієнтів, але в спрощеному варіанті.

Відео дня

Рецепт сметанника

Інгредієнти:

  • Сметана — 1 склянка
  • Пшеничне борошно — 1 склянка
  • Сода — ½ ч.л.
  • Оцет — ⅓ ч.л.
  • Цукрова пудра — 1 склянка
  • Куряче яйце — 3 штуки
  • Вершкове масло — 1 ст.л.
  • Какао-порошок — 2,5 ст.л.

Для крему (за бажанням):

  • Сметана 30% жирності — 200 г
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний цукор — ⅓ упаковки

Приготування:

  • Збиваємо разом яйця, цукрову пудру і розм’якшене масло до однорідності близько 7−8 хвилин. Наприкінці додаємо сметану й погашену оцтом соду.
  • Змішуємо все з просіяним борошном.
  • Ділимо тісто на дві рівні частини, до однієї з них додаємо какао та розмішуємо.
  • Першим у форму для випікання викладаємо біле тісто. Зверху виливаємо темне тісто і ложкою крізь усе тісто робимо розводи.
  • Випікаємо пиріг одну годину за температури 170 °C.
  • Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою та подавати теплим. Або ж почекати, поки пиріг охолоне, приготувати до нього сметанний крем і подавати пиріг холодним.
  • Щоб приготувати крем, просто збиваємо до пишності сметану зі звичайним і ванільним цукром.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X