Не лише кабачки. Легкий рецепт смажених зелених помідорів

13 вересня, 21:02
Легкий рецепт смажених зелених помідорів (Фото:13-Smile / depositphotos)

Легкий рецепт смажених зелених помідорів (Фото:13-Smile / depositphotos)

Коли більшість людей думають про смажені зелені помідори, вони представляють класичну південну кухню.

Смажені зелені помідори з'явилися не на півдні Сполучених Штатів, а на Середньому Заході, а деякі рецепти навіть знайшли в єврейських кулінарних книгах 20-го століття. У будь-якому випадку, багато хто любить їсти цю страву як закуску або гарнір, і вона відмінно поєднується з ранчо або будь-яким іншим вершковим соусом.

Відео дня

Автор рецепту Христина Масгрейв з Tasting With Tina придумала цей рецепт. "Мені подобається, наскільки легкими та ароматними є ці смажені зелені помідори", - каже Масгрейв. «Вони такі легкі та смачні, що мені захотілося відтворити їх». Яскраві помідори, обсмажені до досконалості в хрусткому тісті, а потім занурені в чарівний вершковий соус — хіба може бути закуска набагато кращою? Якраз до осені спробуйте цей рецепт смажених зелених помідорів.

Як приготувати смажені зелені помідори

1. Зберіть інгредієнти для смажених зелених помідорів

Для першого кроку вам потрібно буде вирушити до продуктового магазину та зібрати всі інгредієнти, необхідні для приготування цього рецепту. Візьміть зелені помідори, сіль, перець, часниковий порошок, панірувальні сухарі, борошно, яйця, пахту та олію.

2. Приготуйте суміш для панірувальних сухарів

Візьміть миску і почніть додавати інгредієнти, щоб зробити суміш панірувальних сухарів, яка робить смажені зелені помідори хрусткими зовні. Просто додайте в миску 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку чорного перцю, 2 столові ложки часникового порошку та 1 чашку панірувальних сухарів. Використовуйте ложку, щоб розмішати, а потім відставте миску, поки вона вам знову не знадобиться.

3. Насипте борошно в неглибоку миску

Крім панірувальної суміші, вам також знадобиться борошняна суміш. Для цього відміряйте 1 склянку муки і висипте її в неглибоку миску. Якщо ви не маєте достатньо дрібної миски, замість неї можна використовувати тарілку. Потім відкладіть блюдо убік, доки воно вам знову не знадобиться.

4. Зробіть яєчну суміш та зануріть помідори

Тепер, коли дві сухі суміші готові, настав час зробити яєчну суміш. Додайте в миску три яйця та ½ склянки пахти. Потім візьміть дві інші миски, обваляйте помідори спочатку в борошні, потім в яєчній суміші, а потім у панірувальних сухарях. Повторюйте ці кроки, доки не закінчите всі помідори.

5. Обсмажте помідори

У велику сковороду додайте 2 склянки олії та увімкніть середній вогонь. Як тільки олія нагріється, додавайте помідори порціями, намагаючись не переповнити сковороду. Обсмажуйте кожен помідор приблизно по 2 хвилини з кожного боку і повторюйте, поки помідори не придбають гарну хрумку зовнішню оболонку. Як альтернатива Масгрейв говорить, що ви можете приготувати їх у фритюрниці.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Найкраще вживати смажені зелені помідори, доки вони гарячі. "Подавайте як закуску з дип-соусом ранчо", - пропонує Масгрейв, відзначаючи, що залишки не дуже добре зберігаються. Однак не турбуйтеся - з такою гарною закускою помідори зникнуть раніше, ніж ви це помітите".

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X