Пікантні. Рецепт баклажанів по-херсонськи

29 вересня, 20:29
Закуску можна їсти як гарячою, так і холодною (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Закуску можна їсти як гарячою, так і холодною (Фото:instagram.com/my_happyfood)

У блозі My Happy Food Едуард Насиров розповів, як приготувати баклажани з гострим соусом.

Поки ми чекаємо хороших звісток із Херсону, радимо приготувати закуску з цього чудового міста. Рецепт Едуарда Насирова дуже простий, однак пікантний соус із перцем чилі робить страву справді яскравою.

Відео дня

Рецепт баклажанів по-херсонськи

Інгредієнти на 3−4 порції:

  • 2 баклажани
  • олія для смаження
  • сіль
  • зелень для подачі
  • борошно — опціонально

Для соусу:

  • 3−4 томати
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2−3 зубчики часнику
  • 1 невеликий чилі
  • сіль та перець за смаком
  • орегано/базилік за бажанням
  • 2−3 ст.л. оливкової олії

Приготування:

1. Наріжте баклажани кружечками, присоліть, а через 5 хвилин просушіть паперовим рушником. За бажанням обкачайте в борошні. Обсмажте на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.

2. Для соусу натріть томати і протушкуйте їх впродовж 5 хвилин. Потім додайте решту інгредієнтів, спробуйте і, за необхідності, додайте дрібку цукру.

3. Викладіть баклажани на тарілку, зверху викладіть на кожен шматочок соус, присипте зеленню, збризніть олією та подавайте на стіл.

Їсти закуску можна і холодною, і гарячою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X