З фетою та шпинатом. Рецепт надзвичайно апетитних трубочок з тонкого прісного тіста без розкачування
Наближаються вихідні, коли спочатку можна як слід виспатися, а потім побалувати себе новим смачним і корисним сніданком швидкого приготування.
На приготування трубочок з тонкого тіста з начинкою із сиру фета й шпинату йдуть лічені хвилини, а результат перевершує всі очікування. Смак трубочок неймовірно вдало поєднується з кавою та з багатьма різноманітними стравами.
Як приготувати трубочки з фетою та шпинатом
Інгредієнти
Тісто філо (тонкі листи) — 1 уп.
Сир фета — 400 г
Шпинат — 250 г
Яйця — 1 шт.
Мед — 2 ч. л.
Сушений часник — ½ ч. л.
Вершкове масло — 100 г
Приготування
Дістаньте з холодильника тісто філо, та дайте йому розморозитися.
Обсмажте листя шпинату. Вони мають стати м’якими.
У глибокій ємності розімніть за допомогою звичайної виделки сир фета.
Поєднайте сир і шпинат і ретельно перемішайте.
Додайте яйце, сушений часник та мед і знов перемішайте.
Розтопіть вершкове масло.
Розкладіть лист тіста на плоскій поверхні та за допомогою силіконового пензлика змажте розтопленим маслом.
Потім складіть тісто навпіл таким чином, щоб вийшов довгий прямокутник.
Знову змажте тісто маслом.
Розріжте прямокутник на дві частини. На край кожної викладіть начинку з сиру та шпинату й загорніть у трубочку.
Надалі зробіть так само з усіма листами тіста.
Застеліть деко пергаментом та викладіть на нього трубочки.
Змастіть трубочки яєчним жовтком, посипте кунжутом або чорним тмином та поставте у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Смачного!