Французький кежуал-фуд. Як приготувати рійет з риби

15 січня 2020, 02:56

Рійет може бути як святковою закускою, так і легким повсякденним перекусом: подайте його на тостах до келиха вина або використовуйте в сендвіч і доповніть легким салатом.

Рійет — близький родич паштету, або пате, і готується подібним до нього чином. Департамент Сарта та міста Тур і Анжу в центральній Франції вважаються батьківщиною рійетів. Рійет (Rillettes) з’явився як спосіб заготівлі свинини в жиру — розкладене в такому вигляді в глиняні глечики м’ясо могло зберігатися кілька місяців.

Відео дня

Свинину нарізали кубиками, піддавали засолюванню, після чого готували на повільному вогні до дуже м’якого стану. Готове м’ясо рвали на невеликі смужки, подібно pulled pork, і змішували з теплим жиром, що утворився під час приготування, отримуючи таким чином грубу пасту.

Спосіб приготування став настільки популярний, що поширився на дичину, птицю і рибу. Ключовим залишається достатня кількість жиру в страві, щоб вона могла легко намазувати на хліб. Рійети з лосося, макрелі і тунця — найбільш популярні варіанти цієї закуски, приготовленої з риби, у Франції. Пропонуємо вам приготувати найдоступніший, нескладний і при цьому надзвичайно смачний рійет з макрелі за рецептом шеф-кухаря ресторану Citronelle Ігоря Крамаренка.

Рійет з макрелі (скумбрії)

Рецепт шеф-кухаря французького ресторану Citronelle Ігоря Крамаренка

Інгредієнти

Макрель 1800 г

Цибуля 300 г

Вершкове масло 100 г

Морква 400 г

Чорний мелений перець 2 г

Стебло селери 240 г

Вершки 200 мл

Сіль 5 г

Інструкція приготування

Загальний час: 00:30 (Час приготування: 00:30)

  1. Розбираємо рибу від кісток і коптимо (гаряче копчення). Потім відокремлюємо шкірку і поділяємо філе на 30 і 70 відсотків.
  2. Моркву, цибулю і селеру пасерувати на вершково-рослинної суміші, додати вершки і 30% філе риби, все збити блендером.
  3. Решту 70% риби розібрати на волокна і змішати з мусом.
  4. Викласти в баночку і зверху трохи заливаємо топленим вершковим маслом для збереження.

Оскільки процес гарячого копчення риби в домашніх умовах зробити важко, за порадою шеф-кухаря, ви можете використовувати готову рибу гарячого копчення. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X