Бюджетно та смачно. Рецепт запеченої скумбрії в пікантному соусі
Скумбрія — одна з найдоступніших риб, проте водночас вона може бути і однією з найсмачніших.
Ця риба хороша тим, що добре підходить і до будь-якого гарніру як основна страва, і до закусок у холодному вигляді. Пікантний соус і маринад насичує скумбрію смаками, надаючи їй гарну скоринку та копчені нотки. Таку страву можна готувати як на буденну вечерю, так і на святковий стіл.
Рецепт запеченої скумбрії
Інгредієнти:
- Скумбрія - 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
- Хрін – 2 ч.л.
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Сметана – 3 ст.л.
- Соєвий соус – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
Відріжте голови і хвости в риб, розріжте черево і дістаньте нутрощі. Промийте рибу та наріжте на шматочки по 2-3 см.
Для маринаду змішайте соєвий соус, сметану, гірчицю та хрін. Додайте за смаком сіль і розмішайте.
Замаринуйте рибу в глибокій мисці, додайте до неї нарізану кільцями цибулю, накрийте кришкою і залиште на годину.
Змастіть форму для запікання олією, на дно викладіть цибулю. Рівномірно розкладіть рибу зверху і залийте все маринадом, що залишився.
Запікайте рибу 30 хвилин при температурі 200°C.
Смачного!