Як розрахувати кількість солі для квашеної капусти: пропорція на 1 кг овочів та на 3-літрову банку

10 листопада 2022, 04:50
Як розрахувати кількість солі для квашеної капусти (Фото:alpinistximich.gmail.com/depositphotos)

Як розрахувати кількість солі для квашеної капусти (Фото:alpinistximich.gmail.com/depositphotos)

Успіх вашої квашеної капусти залежить від використання належної кількості солі для кількості овочів, які ви ферментуєте. Це стосується не лише капусти, а й інших овочів.

Сіль є важливим компонентом ферментації. Вона не тільки запобігає розмноженню небажаних бактерій, але й допомагає зберегти хрусткі овочі, додає смак, зберігає вміст вітамінів і може уповільнити процес ферментації, щоб смак розкрився повніше. Кількість солі, що додається до овочів, може змінюватись в залежності від особистих смакових уподобань, овочів та інших необхідних інгредієнтів і навіть розміру шматочків овочів.

Відео дня

Скільки солі використовувати в розсіл

Розсіл використовується для засолювання овочів, коли вони не можуть дати достатньо води для занурення. Щоб зробити розсіл, ви кладете інгредієнти у банку, додаєте сіль, а потім наливаєте воду у банку. Для розсолу кількість солі, що додається, розраховується виходячи з обсягу банки. У метричній системі обсяг еквівалентний вазі. Це гарантує, що сіль вимірюється на основі загальної ваги інгредієнтів + вода. Кількість солі, що використовується при ферментації, залежить від смаку, вмісту цукру в овочах та бажаного часу зберігання. Чим менше солі, тим швидше ферментація. Чим більше солі, тим більше хрусткі та стійкі до плісняви будуть овочі.

Для засолювання капусти з розсолом для 1 кг потрібно 0,75 л води, 1 ст. л солі, 1 ст. л цукру. При засолюванні капусти цілими качанами діаметром до 30 см можна використовувати від 250 г солі до 400 г солі на 10 л води. Розсіл на 10 кг капусти для засолювання великими шматками зазвичай готують із 7 л води та 250 г солі.

Скільки солі потрібно для квашеної капусти

Для квашення капусти в 3-х літровій банці, потрібно використовувати 2-3 кілограми овочів. Ця кількість капусти залежить від того, як вона буде нашаткована: чим більше шматки, тим менше овочів поміститься в банку. Майте на увазі, що овочі повинні повністю заповнити весь обсяг банки, щоб процес бродіння був безперервним та рівномірним. На 1 трилітрову банку використовуйте 50-70 г солі (2-3 столові ложки). Якщо хочете додати моркву, то натріть її близько 150-200 г. При засолюванні капусти у відрі об'ємом 5 л потрібно близько 5 кг овочів і 4-5 столових ложок солі.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X