У Книзі рекордів Гіннесса. Рідкісний блакитний сир проданий на аукціоні за рекордну суму
Сир кабралес, який виготовляють в іспанській провінції Астурія, став найдорожчим сиром, будь-коли проданим на аукціоні, і потрапив в Книгу рекордів Гіннесса.
Сир Кабралес вважається одним з найбільш визнаних і дорогих блакитних сирів. Так, 5,78 фунта (2,62 кг) сиру з сирного заводу Valfríu обійшлися одному з іспанських ресторанів в 14 300 євро (16 000 доларів).
П’ятнадцять рестораторів з усієї Іспанії приїхали на аукціон і вступили в справжню битву за право купити елітний сир. «Було дивно бачити, як всі постійно піднімають руки, а ціна зростає», — розповів представник сирного заводу Valfríu.

«Здавалося, що немає ніяких обмежень на торги, і вони тривали майже дві години. Аудиторія була дуже живою і постійно аплодувала. Піковим був момент, коли цифра в 10 000 євро була перевищена, коли ми зрозуміли, що ми на шляху до рекорду «, — додав він.
В резултаті, сир офіційно став найдорожчим в світі.
Потім Регуляторна Рада Кабралес зв’язалася з представниками Книги рекордів Гіннеса, щоб дізнатися, чи був раніше встановлений рекорд для самого дорогого сиру, проданого на аукціоні. Таким чином, видання поповнилося новим розділом про сир Кабралес.
Ресторан-переможець Llagar de Colloto відтепер зможе продавати Кабралес. Іван Суарес, власник ресторану, не тільки придбав переможний сир, а й почав співпрацювати з сирним заводом Valfríu і тепер замовляє у нього продукцію щотижня. Також у нього є ексклюзивна вітрина для сирів Cabrales, доступних для покупки.


Особливості сиру
Кабралес — це сир з блакитною пліснявою, виготовлений за традицією ремісників сільськими фермерами в іспанській провінції Астурія. Цей сир може бути приготований з чистого непастеризованого коров’ячого молока або змішаний традиційним способом з козячим або молоком вівці, що надає сиру сильніший, пряний смак.
Все молоко, яке використовується для виробництва Cabrales, має надходити виключно з стад, вирощених в невеликій зоні виробництва в Астурії, в горах Пікус де-Еуропа.
Цей вид сиру дозріває в гірських печерах, де є ідеальні умови для формування пеніцілліума — основної культури цього блакитного сиру. У більшість з цих районів не доїхати на машині. Тому пастухам доводиться йти близько двох кілометрів, несучи сир на своїх плечах. Сир знаходиться в печерах приблизно від трьох до шести місяців, за ним щотижня доглядають, щоб стимулювати процес дозрівання. У сиру кабралес різкий, іноді досить кислий смак.
Інші популярні види сирів в світі - сир брі, Філадельфія, маскарпоне, адигейський, Дор Блю.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.