У лимонад і в коктейль із просекко. Що таке сироп бузини і як його приготувати

22 травня 2020, 16:13

Сироп із квітів бузини за рецептом української актриси, кулінара, провідною ТВ і Радіо НВ Даші Малахової.

Сироп із суцвіть бузини — ароматна суміш, яку часто використовують в кулінарії. Сироп підходить для приготування десертів, безалкогольних напоїв і алкогольних коктейлів, таких як Hugo. А якщо розвести сироп газованою водою, додати листочки м’яти і скибочки лайма, вийде освіжаючий лимонад для спекотних літніх днів. Зараз в Україні період цвітіння бузини, але варто пам’ятати, що він досить короткий. Пропонуємо приготувати незвичайний сироп із бузини за рецептом актриси, кулінара, теле- і радіоведучій Даші Малахової.

Відео дня

Надано Дашею Малаховою
Фото: Надано Дашею Малаховою

Як приготувати сироп із бузини?

Складові:

  • 3 л води
  • 30 суцвіть бузини
  • 50 г лимонної кислоти
  • 2 лимона
  • 2 кг цукру
Барна культура вдома та початок сезону бузини - розповідає Дитро Шовкопляс

Цукор і лимонну кислоту розмішуємо в холодній воді. Квіти миємо. Можна використовувати цілі суцвіття або розділити їх на дрібні, залишаючи менше стеблинок. Кладемо квіти в підготовлений сироп і додаємо лимон, нарізаний кружечками. Настоюємо напій 24 години при кімнатній температурі, періодично помішуючи. Після цього напій потрібно процідити. Зберігати сироп із бузини можна в холодильнику близько місяця.

Про сезонні інгредієнти в барі і про те, як можна використовувати домашні заготовки для приготування коктейлів, Даша Малахова говорила в ефірі Картати Потати з українськими барменами Дімою Шовкоплясом (Parovoz Speak Easy) і Олександром Скубачем (Who & Why Drinkery, кращий бармен 2018 року за версією UBC).

Показати ще новини
Радіо НВ
X