Сніданок на двох. Святкові сирники з апельсином та ромом
Під час спільного прямого ефіру в інстаграмі шеф-кухар Володимир Ярославський та блогерка Аліса Купер поділилися з підписниками секретами приготування смачних сирників.
Святкова вечеря – це добре, але як щодо святкового сніданку? Адже приємно почати день не з обвітрених салатів, а свіжих, теплих сирників із запахом апельсина і легкою ноткою рому.
Про те, як приготувати ідеальні сирники, розповіли Володимир Ярославський та Аліса Купер.
«По-перше, важливий гарний сир, найбільш схожий на домашній, мені здається. Але все одно практично весь необхідно віджимати від зайвої вологи. Робимо це через вафельний рушник або марлю в кілька шарів. Обов'язково! Інакше сирники потечуть», - поділилася блогерка. Також вона додала, що сирники не варто довго перемішувати: «Змішали швидко, сформували кульки, обваляли в борошні та обтрусили від зайвого. І вперед, смажити!».
Рецепт сирників з апельсиновим соусом
Інгредієнти:
- 300 г сиру
- 1 жовток (або пів яйця)
- 1 ст.л. цукру (близько 20 г)
- 25 г борошна (велика ложка з гіркою)
- трохи кориці
Для соусу:
- 1,5 апельсина
- 1,5 ст.л. цукру
- Ром за смаком
Приготування:
Відіжміть сир, виделкою змішайте його з яйцем і цукром. Додайте борошно і ще раз перемішайте.
Викладіть суміш на стіл, сформуйте "ковбаску", наріжте ножем на сирники і трохи примніть їх руками. Потім візьміть додаткове борошно та обваляйте у ньому сирники.
Обсмажте із двох сторін до рум'яної скоринки на середньому вогні.
Для соусу зніміть з апельсина цедру, наріжте тонкими шматочками, приберіть шкірку та розділіть на сегменти.
З обрізків вичавіть сік, потім сік ще половини апельсина.
На окремій сковороді прогрійте сік з цукром, цедрою і, за бажанням, ромом, покладіть сирники, дайте прокипіти і загуснути.
Готові сирники зніміть на тарілку, а в соусі швидко прогрійте сегменти апельсина та викладіть на сирники.
Прикрасьте ягодами та горіхами на ваш смак.
Смачного!