Сніданок на двох. Святкові сирники з апельсином та ромом

22 грудня 2021, 03:39

Під час спільного прямого ефіру в інстаграмі шеф-кухар Володимир Ярославський та блогерка Аліса Купер поділилися з підписниками секретами приготування смачних сирників.

Святкова вечеря – це добре, але як щодо святкового сніданку? Адже приємно почати день не з обвітрених салатів, а свіжих, теплих сирників із запахом апельсина і легкою ноткою рому.

Відео дня

Про те, як приготувати ідеальні сирники, розповіли Володимир Ярославський та Аліса Купер.

«По-перше, важливий гарний сир, найбільш схожий на домашній, мені здається. Але все одно практично весь необхідно віджимати від зайвої вологи. Робимо це через вафельний рушник або марлю в кілька шарів. Обов'язково! Інакше сирники потечуть», - поділилася блогерка. Також вона додала, що сирники не варто довго перемішувати: «Змішали швидко, сформували кульки, обваляли в борошні та обтрусили від зайвого. І вперед, смажити!».

Рецепт сирників з апельсиновим соусом

Інгредієнти:

  • 300 г сиру
  • 1 жовток (або пів яйця)
  • 1 ст.л. цукру (близько 20 г)
  • 25 г борошна (велика ложка з гіркою)
  • трохи кориці

Для соусу:

  • 1,5 апельсина
  • 1,5 ст.л. цукру
  • Ром за смаком

Приготування:

Відіжміть сир, виделкою змішайте його з яйцем і цукром. Додайте борошно і ще раз перемішайте.

Викладіть суміш на стіл, сформуйте "ковбаску", наріжте ножем на сирники і трохи примніть їх руками. Потім візьміть додаткове борошно та обваляйте у ньому сирники.

Обсмажте із двох сторін до рум'яної скоринки на середньому вогні.

Для соусу зніміть з апельсина цедру, наріжте тонкими шматочками, приберіть шкірку та розділіть на сегменти.

З обрізків вичавіть сік, потім сік ще половини апельсина.

На окремій сковороді прогрійте сік з цукром, цедрою і, за бажанням, ромом, покладіть сирники, дайте прокипіти і загуснути.

Готові сирники зніміть на тарілку, а в соусі швидко прогрійте сегменти апельсина та викладіть на сирники.

Прикрасьте ягодами та горіхами на ваш смак.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X