Зелений омлет і сирники. Три рецепти найпопулярніших healthy-сніданків

13 липня 2021, 04:28

Шеф-кухар ресторану Moon Rabbits Андрій Назаров поділився трьома рецептами корисних сніданків, які допоможуть почати день смачно і в балансі.

«Сніданок, мабуть, найважливіший прийом їжі за весь день. Він повинен бути збалансованим і містити важливі харчові речовини. Ділюся рецептами швидких, але корисних сніданків. У кожному з них є сезонні фрукти і ягоди, а це вітаміни, які так необхідні нашому організму», — говорить шеф-кухар ресторану Moon Rabbits Андрій Назаров .

Відео дня

Шеф-кухар пропонує готувати запечені сирники, зелений омлет і безглютенову вівсянку.

Рецепт сирників із родзинками, апельсиновим соусом і сезонними ягодами

«Наші здорові ідеальні сирники не смажаться, а запікаються в духовці. Соус до сирників ми приготуємо з апельсинового фрешу. А білий рафінований цукор замінимо більш корисним тростинним».

Порція:

  • Сирники — 250 г
  • Свіжі сезонні фрукти — 150 г
  • Апельсиновий соус — 70 г
  • Йогурт кокосовий — 50 г
Надано рестораном Moon Rabbits
Фото: Надано рестораном Moon Rabbits

Приготування

1. Замішуємо тісто на сирники за улюбленим рецептом. Рафінований білий цукор краще замінити більш корисним тростинним, який містить клітковину. Формуємо акуратні кружечки на сирники. Відправляємо їх на 15 хвилин в духовку.

2. Готуємо соус з апельсинового фрешу: видавлюємо сік і на плиті загущуємо його березовим цукром. При 60 градусах на маленькому вогні помішувати до 5 хвилин.

3. Прикрашаємо м’ятою, малиною і чорницею

4. Сметану краще замінити домашнім кокосовим йогуртом. Готується він у йогуртниці до 12 годин.

Рецепт омлету з молодим шпинатом і авокадо

Інгредієнти:

  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Соєве молоко — 50 г
  • Салат шпинат — 30 г
  • Авокадо — половина
  • Боби едамаме — 20 г
  • Томати — 1 шт.
  • Кіноа — 20 г
  • Насіння льону — 10 г
  • Соус лимонно-гірчичний — 30 г
  • Редис — два невеликих
  • Салат шпинат-міні - 30 г
Андрій Назаров (Фото: Надано рестораном Moon Rabbits)
Андрій Назаров / Фото: Надано рестораном Moon Rabbits

Приготування

1. Збиваємо три яйця. Додаємо туди соєве молоко, порошок спіруліни та шпинат. Збиваємо все блендером. Злегка підсмажуємо на оливковій олії та ставимо в духовку на 10−15 хвилин.

2. Чистимо авокадо. Робимо салат зі шпинатом, томатами, редискою; додаємо кіноа та насіння льону. Можна додати боби едамаме.

3. Робимо лимонно-гірчичний соус. Беремо оливкову олія, гірчицю, березовий цукор. Збиваємо міксером поступово додаючи ще трошки олії.

4. Зверху омлет поливаємо лимонно-гірчичним соусом.

Рецепт вівсянки без глютену

Інгредієнти:

  • Вівсянка — 150 г
  • Какао масло — 15 г
  • Насіння льону — 10 г
  • Насіння гарбуза — 10 г
  • Цукор тростинний — 10 г
  • Кокосове молоко — 300 г
  • Сезонні фрукти та ягоди — 200 г
Надано рестораном Moon Rabbits
Фото: Надано рестораном Moon Rabbits

Приготування:

1. Варимо безглютенову вівсянку, додаючи кокосове молоко, какао масло і трохи тростинного цукру. Варимо до 10 хвилин.

2. Прикрашаємо сезонними фруктами: полуниця, лохина, малина.

3. Можна додати трохи насіння льону і гарбуза

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X