Зелений омлет і сирники. Три рецепти найпопулярніших healthy-сніданків
Шеф-кухар ресторану Moon Rabbits Андрій Назаров поділився трьома рецептами корисних сніданків, які допоможуть почати день смачно і в балансі.
«Сніданок, мабуть, найважливіший прийом їжі за весь день. Він повинен бути збалансованим і містити важливі харчові речовини. Ділюся рецептами швидких, але корисних сніданків. У кожному з них є сезонні фрукти і ягоди, а це вітаміни, які так необхідні нашому організму», — говорить шеф-кухар ресторану Moon Rabbits Андрій Назаров .
Шеф-кухар пропонує готувати запечені сирники, зелений омлет і безглютенову вівсянку.
Рецепт сирників із родзинками, апельсиновим соусом і сезонними ягодами
«Наші здорові ідеальні сирники не смажаться, а запікаються в духовці. Соус до сирників ми приготуємо з апельсинового фрешу. А білий рафінований цукор замінимо більш корисним тростинним».
Порція:
- Сирники — 250 г
- Свіжі сезонні фрукти — 150 г
- Апельсиновий соус — 70 г
- Йогурт кокосовий — 50 г

Приготування
1. Замішуємо тісто на сирники за улюбленим рецептом. Рафінований білий цукор краще замінити більш корисним тростинним, який містить клітковину. Формуємо акуратні кружечки на сирники. Відправляємо їх на 15 хвилин в духовку.
2. Готуємо соус з апельсинового фрешу: видавлюємо сік і на плиті загущуємо його березовим цукром. При 60 градусах на маленькому вогні помішувати до 5 хвилин.
3. Прикрашаємо м’ятою, малиною і чорницею
4. Сметану краще замінити домашнім кокосовим йогуртом. Готується він у йогуртниці до 12 годин.
Рецепт омлету з молодим шпинатом і авокадо
Інгредієнти:
- Яйця курячі - 3 шт.
- Соєве молоко — 50 г
- Салат шпинат — 30 г
- Авокадо — половина
- Боби едамаме — 20 г
- Томати — 1 шт.
- Кіноа — 20 г
- Насіння льону — 10 г
- Соус лимонно-гірчичний — 30 г
- Редис — два невеликих
- Салат шпинат-міні - 30 г

Приготування
1. Збиваємо три яйця. Додаємо туди соєве молоко, порошок спіруліни та шпинат. Збиваємо все блендером. Злегка підсмажуємо на оливковій олії та ставимо в духовку на 10−15 хвилин.
2. Чистимо авокадо. Робимо салат зі шпинатом, томатами, редискою; додаємо кіноа та насіння льону. Можна додати боби едамаме.
3. Робимо лимонно-гірчичний соус. Беремо оливкову олія, гірчицю, березовий цукор. Збиваємо міксером поступово додаючи ще трошки олії.
4. Зверху омлет поливаємо лимонно-гірчичним соусом.
Рецепт вівсянки без глютену
Інгредієнти:
- Вівсянка — 150 г
- Какао масло — 15 г
- Насіння льону — 10 г
- Насіння гарбуза — 10 г
- Цукор тростинний — 10 г
- Кокосове молоко — 300 г
- Сезонні фрукти та ягоди — 200 г

Приготування:
1. Варимо безглютенову вівсянку, додаючи кокосове молоко, какао масло і трохи тростинного цукру. Варимо до 10 хвилин.
2. Прикрашаємо сезонними фруктами: полуниця, лохина, малина.
3. Можна додати трохи насіння льону і гарбуза
Смачного!