Без глютену. Як приготувати сирники з кукурудзяним борошном

25 січня 2020, 04:57
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кукурудзяне борошно надає випічці приємний хрускіт і трохи солодкуватий смак. І при цьому вона ідеально «вписується» в тісто для сирників. Приготуйте їх за рецептом фуд-блогера Еда Насирова.

Сирники - проста, але універсальна страва, які може бути як десертом до чаю, так і повноцінним сніданком, який додасть сили на весь день. Деякі дієти виключають борошно, що входить до складу сирників, але це не привід від них відмовлятися, адже не менш смачні сирники можна приготувати, наприклад, з кукурудзяною мукою, як це рекомендує в своєму рецепті фуд-блогер і автор книги Все буде Happyfood Ед Насиров. Особливо вони припадуть до смаку любителям баношу й поленти. Крім того, з тих же інгредієнтів можна приготувати і оладки - рецепт їх наведено нижче.

Відео дня

Сирники gluten-free

Кукурудзяні сирники з курагою

Інгредієнти

сир 200 г кукурудзяна мука: 60 г курага: 6-8 штук цукор: 2 ст.л. ванільний екстракт: 1 ч.л. Яйце: 1 штука цедра половини лимона рослинна олія для смаження рисове борошно для обкатки: опціонально

Інструкція приготування

Загальний час: 00:45 (Час приготування: 00:45)

  1. У мисці змішати сир з яйцем, додати цукор, ваніль і подрібнену курагу. Добре перемішати. Додати борошно і замісити тісто. При необхідності додати ще трохи борошна (якщо сир вологий, якщо ж сир містить занадто багато рідини, його краще попередньо віджати). Руками сформувати кульки, приплюснути, щоб сформувати сирники, обваляти трохи в борошні - в кукурудзяній або рисової. На розігрітій сковороді обсмажувати в невеликій кількості масла сирники до золотистого відтінку. Готові сирники подавайте зі сметаною або варенням.

Хочете урізноманітнити меню не сирниками, а кукурудзяно-сирними оладками? Ось ще один рецепт Еда Насирова.

Кукурудзяно-сирні оладки

Ніжні безглютенові оладки на сирному тісті

Інгредієнти

кукурудзяна мука 1 стакан домашній сир: 200 г яйця: 2 штуки цукрова пудра: 1,5 ст.л. сода: 1 ч.л. натуральний ванільний екстракт: 1 ч.л. йогурт: 1,3 склянки для подачі: кленовий сироп, мед, сметана

Інструкція приготування

Загальний час: 00:45 (Час приготування: 00:45)

  1. Збийте вінчиком яйця з цукровою пудрою і ванільним екстрактом. Додайте сир, добре перемішайте. Соду всипте в йогурт, змішайте з яйцями і сиром. У два етапи всипте кукурудзяну муку і замісити однорідне тісто. Розігрійте сковороду і змастіть жиром за допомогою кулінарної кисті. Випікайте оладки на сковороді на середньому вогні: обсмажте з 2 сторін до золотистого і потім потримати під кришкою пару хвилин, щоб вони дійшли. Інший варіант: чи не готуйте під кришкою, в прогрійте духовку до 170 ° С, викладіть все оладки на деко з пергаментом дозапекайте хвилин 7-10. Тоді ви зможете подати всі оладки однаково теплими. Подавайте оладки теплими з кленовим сиропом або медом, зі сметаною.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X