Зі смаком дому. Три рецепти українських сніданків

5 квітня, 02:15
Сирники — українська страва, яка не поширилася далі за слов’янські країни (Фото:VladislavNosick / depositphotos.com)

Сирники — українська страва, яка не поширилася далі за слов’янські країни (Фото:VladislavNosick / depositphotos.com)

Ми зібрали кілька ранкових страв, котрі нагадають вам про дім, де б ви не були.

Після вимушеного переїзду, багатьом українцям складно віднайти почуття затишку та дому в нових місцях чи країнах, де їм довелося перебувати. Відновлення довоєнної рутини — важливий крок на шляху до створення атмосфери дому в будь-якому куточку світу. Сніданки з українським смаком стануть чудовим рішенням наа шляху до ментального відновлення.

Відео дня

Рецепт сирників

Сирники — одна з тих страв, до яких ми звикли і вдома, і в сніданковому меню улюблених закладів. Однак, за кордоном подібних аналогів нема, тому ранкові сирники смакуватимуть вам, як дім.

Інгредієнти:

  • 2 пачки сиру 5% (в брикетах або зернистого)
  • 1 яйце (або банан виконує ту ж склеюючу функцію)
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. цукру або родзинки
  • ваніль за смаком

Приготування:

Змішайте все виделкою, зліпіть кружечки, приплюсніть їх і відправте або в духовку або на сковороду. Смажити краще на невеликому вогні, використовуючи кокосове масло (заради аромату).

Рецепт лінивих вареників

Ліниві вареники — ще один український сніданок, якому складно знайти аналог. Окрім того, що він смакує, як дім, він іще й смакує, як дитинство.

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир — 200 г
  • борошно — 6 ст. л.
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 1 ст. л.
  • сіль — 2 дрібки
  • вершкове масло для подачі

Приготування:

Кисломолочний сир розминаємо виделкою, додаємо яйце, дрібку солі і цукор. Ретельно перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто.

Скачуємо тісто в рулетик товщиною близько 1−2 см і розрізаємо на невеликі шматочки.

Варимо в підсоленій киплячій воді 2−3 хв. після того, як вареники спливуть.

Викладаємо ліниві вареники на тарілку і змащуємо вершковим маслом. За бажанням, подаємо до лінивих вареників сметану, ягоди або джем.

Рецепт оладок

Хоча в мирні часи багато українців віддавали перевагу американським панкейкам замість українських оладок, зараз багатьом хочеться саме класичних оладок, як у бабусі в дитинстві.

Інгредієнти:

  • кефір — 1 склянка
  • борошно — 1 склянка
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 1 ст. л.
  • ванільний цукор ½ ч. л.
  • сода 1/3 ч. л.
  • сіль

Приготування:

Збиваємо разом цукор, ванільний цукор і яйце. Вливаємо теплий кефір і ретельно перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно, соду і знову добре перемішуємо тісто, після чого даємо йому настоятися 10−15 хвилин.

Розігріваємо олію на сковороді та смажимо оладки на середньому вогні по 1−2 хвилини з кожного боку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X