Без випікання. Рецепт сирника з лохиною та білим шоколадом від Вікторії Попін
Неймовірно ніжний та кремовий сирник без випікання з білим шоколадом та лохиною з нотками апельсина на смачній шоколадній основі.
Сирник без випікання — це чудовий варіант для тих, хто не почуває себе певним в випіканні сирників. Адже він завжди виходить рівним та ніколи не тріскає. Крім того, він має особливий смак. Просту основу для сирника можна спекти самому або зробити її з печива. При бажанні замість лохини можна використати будь-які ягоди: малину, смородину, чорницю тощо.
Вікторія Попін
Сирник без випікання з лохиною та білим шоколадом
Інгредієнти
Для основи:
- 110 грам борошна
- 100 грам коричневого цукру (можна використати звичайний)
- 30 грам какао
- 75 грам вершкового масла кімнатної температури
- 1 яйце
- ½ ч. л. розпушувача
- Цедра 1 апельсина, дрібно натерти
Для сирника:
- 500 грам домашнього сиру 9% жирності, змолоти 3 рази на м’ясорубці
- 150 грам білого шоколаду
- 200 мл вершків 30%, добре охолодити
- 2 ст.л. цукрової пудри
- Цедра та сік одного апельсина, цедру дрібно натерти
- 10 грам желатину
- 30 грам вершкового масла, порізати кубиками
- 400 грам лохини
Приготування
1. Духовку розігріти до 180 С.
2. Борошно змішати з розпушувачем та какао.

3. Масло добре розтерти з цукром.
4. Додати яйце та цедру й знову добре збити все разом.

5. Додати борошно з какао й добре вимішати тісто лопаткою.
6. Дно роз'ємної форми 20 см діаметром застелити пергаментом й викласти до форми тісто. Розрівняти лопаткою.

7. Вставити форму з тістом до розігрітої духовки й пекти 15−20 хвилин, доки зубочистка, встромлена глибоко по центру коржа, буде виходити сухою. Дістати з духовки й повністю остудити, не виймаючи з форми.
8. Коли корж для основи повністю вистиг, апельсиновий сік помістити в невеликий посуд. Додати желатин й добре перемішати. Залишити желатин набрякати.

9. Шоколад розтопити на водяній бані. Додати вершкове масло й добре вимішати все разом.
10. Доки шоколад топиться, мелений домашній сир помістити в глибоку велику миску для змішування. Холодні вершки збити до стійких піків в окремому посуді. Постійно збиваючи додати цукрову пудру.

11. Апельсиновий сік з желатином додати до топленого шоколаду й добре вимішати, до повного розчинення желатину в теплому шоколаді.
12. Перекласти шоколад з желатином до сиру, додати цедру й добре вимішати.
13. Обережно ввести збиті вершки до сирної маси. Спочатку додаючи 1/3, добре вимішати й додати решту вершків і мішати лопаткою, немов загортаючи вершки у сир.

14. Додати до сирної маси 2/3 лохини. Добре, але обережно, перемішати.
15. Корж у роз'ємній формі відділити від стінок форми за допомогою ножа, не дістаючи корж з форми. Викласти сирну масу на вистиглий корж та розрівняти. Закласти рештою лохини зверху.

16. Поставити сирник з лохиною та білим шоколадом принаймні на 4 години в холодильник застигати.
17. Дістати застиглий сирник з холодильника й феном для волосся чи гарячим, вологим кухонним рушником, прогріти стінки роз'ємної форми. Обережно дістати сирник із форми.


Подавати сирник з лохиною та білим шоколадом охолодженим.
Більше рецептів шукайте на picantecooking.com