Без випікання. Рецепт сирника з лохиною та білим шоколадом від Вікторії Попін

30 липня 2021, 12:24

Неймовірно ніжний та кремовий сирник без випікання з білим шоколадом та лохиною з нотками апельсина на смачній шоколадній основі.

Сирник без випікання — це чудовий варіант для тих, хто не почуває себе певним в випіканні сирників. Адже він завжди виходить рівним та ніколи не тріскає. Крім того, він має особливий смак. Просту основу для сирника можна спекти самому або зробити її з печива. При бажанні замість лохини можна використати будь-які ягоди: малину, смородину, чорницю тощо.

Відео дня

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Сирник без випікання з лохиною та білим шоколадом

Інгредієнти

Для основи:

  • 110 грам борошна
  • 100 грам коричневого цукру (можна використати звичайний)
  • 30 грам какао
  • 75 грам вершкового масла кімнатної температури
  • 1 яйце
  • ½ ч. л. розпушувача
  • Цедра 1 апельсина, дрібно натерти

Для сирника:

  • 500 грам домашнього сиру 9% жирності, змолоти 3 рази на м’ясорубці
  • 150 грам білого шоколаду
  • 200 мл вершків 30%, добре охолодити
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • Цедра та сік одного апельсина, цедру дрібно натерти
  • 10 грам желатину
  • 30 грам вершкового масла, порізати кубиками
  • 400 грам лохини

Приготування

1. Духовку розігріти до 180 С.

2. Борошно змішати з розпушувачем та какао.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

3. Масло добре розтерти з цукром.

4. Додати яйце та цедру й знову добре збити все разом.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

5. Додати борошно з какао й добре вимішати тісто лопаткою.

6. Дно роз'ємної форми 20 см діаметром застелити пергаментом й викласти до форми тісто. Розрівняти лопаткою.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

7. Вставити форму з тістом до розігрітої духовки й пекти 15−20 хвилин, доки зубочистка, встромлена глибоко по центру коржа, буде виходити сухою. Дістати з духовки й повністю остудити, не виймаючи з форми.

8. Коли корж для основи повністю вистиг, апельсиновий сік помістити в невеликий посуд. Додати желатин й добре перемішати. Залишити желатин набрякати.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

9. Шоколад розтопити на водяній бані. Додати вершкове масло й добре вимішати все разом.

10. Доки шоколад топиться, мелений домашній сир помістити в глибоку велику миску для змішування. Холодні вершки збити до стійких піків в окремому посуді. Постійно збиваючи додати цукрову пудру.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

11. Апельсиновий сік з желатином додати до топленого шоколаду й добре вимішати, до повного розчинення желатину в теплому шоколаді.

12. Перекласти шоколад з желатином до сиру, додати цедру й добре вимішати.

13. Обережно ввести збиті вершки до сирної маси. Спочатку додаючи 1/3, добре вимішати й додати решту вершків і мішати лопаткою, немов загортаючи вершки у сир.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

14. Додати до сирної маси 2/3 лохини. Добре, але обережно, перемішати.

15. Корж у роз'ємній формі відділити від стінок форми за допомогою ножа, не дістаючи корж з форми. Викласти сирну масу на вистиглий корж та розрівняти. Закласти рештою лохини зверху.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

16. Поставити сирник з лохиною та білим шоколадом принаймні на 4 години в холодильник застигати.

17. Дістати застиглий сирник з холодильника й феном для волосся чи гарячим, вологим кухонним рушником, прогріти стінки роз'ємної форми. Обережно дістати сирник із форми.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Подавати сирник з лохиною та білим шоколадом охолодженим.

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Показати ще новини
Радіо NV
X