Гомбовці. Рецепт закарпатських сирних пончиків із начинкою

10 грудня 2022, 05:05
Начинку кулінар готує з яблук і вишні (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Начинку кулінар готує з яблук і вишні (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Рецептом у своєму блозі My Happy Food поділився Едуард Насиров.

«Сьогодні готуємо популярний на Закарпатті десерт угорського походження гомбовці. Вони бувають різними, часто їх роблять із дріжджового тіста і готують на пару, також вони бувають картопляні та сирні, як ці! Відмінною рисою гомбовців є фруктова начинка (традиційно слива), а також обсипання сумішшю з хлібних сухарів та цукру. Страва проста, смачна і безумовно заслуговує на увагу», — описав рецепт кулінар.

Відео дня

Рецепт пончиків з сиру

Інгредієнти:

  • 500 г білого сиру, перетерти
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 50 г цукру
  • 100 г манки
  • 50 г борошна
  • цедра апельсина

Для панірування:

  • 150 г мелених сухарів
  • 70 г цукру
  • кориця

Для начинки:

  • яблука, нарізати кубиком
  • цукор
  • ваніль
  • вишня

+ сметана для подачі

Приготування:

1. Розтопіть цукор для начинки до карамельного стану, додайте яблука, ваніль і вишню, після чого готуйте 4−5 хвилин. Відставте начинку та дайте їй повністю охолонути.

2. Сухарі підсмажте до золотистого кольору, змішайте з цукром і корицею для панірування.

3. Для тіста змішайте всі інгредієнти до однорідності і залиште його на 15−20 хвилин відпочити.

4. Скачайте з тіста кульки. Потім кожну кульку в долоні робіть пласкою, вкладайте начинку та, защипнувши, знову скатайте в кулю. Таким чином сформуйте всі гомбовці.

5. Доведіть воду в каструлі до кипіння, злегка посоліть, а потім відваріть у ній гомбовці на середньому вогні. Пончики готові, коли вони спливуть.

6. Готові гомбовці обваляйте в паніруванні та подавайте зі сметаною.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X