Гомбовці. Рецепт закарпатських сирних пончиків із начинкою

Начинку кулінар готує з яблук і вишні (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Рецептом у своєму блозі My Happy Food поділився Едуард Насиров.
«Сьогодні готуємо популярний на Закарпатті десерт угорського походження гомбовці. Вони бувають різними, часто їх роблять із дріжджового тіста і готують на пару, також вони бувають картопляні та сирні, як ці! Відмінною рисою гомбовців є фруктова начинка (традиційно слива), а також обсипання сумішшю з хлібних сухарів та цукру. Страва проста, смачна і безумовно заслуговує на увагу», — описав рецепт кулінар.
Рецепт пончиків з сиру
Інгредієнти:
- 500 г білого сиру, перетерти
- 1 яйце
- дрібка солі
- 50 г цукру
- 100 г манки
- 50 г борошна
- цедра апельсина
Для панірування:
- 150 г мелених сухарів
- 70 г цукру
- кориця
Для начинки:
- яблука, нарізати кубиком
- цукор
- ваніль
- вишня
+ сметана для подачі
Приготування:
1. Розтопіть цукор для начинки до карамельного стану, додайте яблука, ваніль і вишню, після чого готуйте 4−5 хвилин. Відставте начинку та дайте їй повністю охолонути.
2. Сухарі підсмажте до золотистого кольору, змішайте з цукром і корицею для панірування.
3. Для тіста змішайте всі інгредієнти до однорідності і залиште його на 15−20 хвилин відпочити.
4. Скачайте з тіста кульки. Потім кожну кульку в долоні робіть пласкою, вкладайте начинку та, защипнувши, знову скатайте в кулю. Таким чином сформуйте всі гомбовці.
5. Доведіть воду в каструлі до кипіння, злегка посоліть, а потім відваріть у ній гомбовці на середньому вогні. Пончики готові, коли вони спливуть.
6. Готові гомбовці обваляйте в паніруванні та подавайте зі сметаною.
Смачного!