З пармезаном і моцарелою. Євген Клопотенко розповів, як приготувати хрусткі сирні кульки
Хрустка сирна закуска з трьох видів сиру за рецептом Євгена Клопотенка.

Кулінарний експерт, співвласник ресторану 100 років тому вперед і автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар Євген Клопотенко любить прості і доступні рецепти. Цього разу він вирішив розповісти, як приготувати смачну закуску для сироманів. Кілька видів сиру формують в кульки, панірують у сухарях і смажать у фритюрі. Виходять хрусткі сирні кульки, які можна подавати з ягідним або вершковим соусами. Для закуски можна використовувати будь-який твердий сир або мікс і тверду моцарелу, яка додасть ніжність і тягучість страві. А додавання пармезану додасть закусці пікантності.
Як приготувати сирні кульки?
Складові:
- Сир (асорті — твердий і моцарела) — 300 г
- Сир Пармезан — 30 г
- Олія — 400 мл
- Корнішони — 100 г
- Борошно — 50 г
- Жовток — 2 шт.
- Сухий орегано — 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі (дрібні) — 1 стакан
- Сіль і перець — за смаком
Натріть сир на дрібну тертку. Додайте трохи пармезану для пікантності, так само натерши його на дрібну тертку.
До сиру відправте жовтки, сіль, мелений перець і орегано. Перемішайте, щоб всі спеції рівномірно розподілилися в сирній масі.
Тепер додайте борошно і ще раз добре перемішайте. В результаті у вас повинно вийти таке собі сирне тісто.
Відщіпніть трохи тіста покладіть всередину половинку корнішона і скачайте невеликі кульки розміром з перепелине яйце. Їх повинно вийти близько 15−20 штук. Запаніруйте сирні кульки в дрібних сухарях.
Розігрійте в сотейнику з товстим дном олію для фритюру і опустіть в гарячу олію кульки. Смажте сирні кульки в олії до рум’яної скоринки.
Готові кульки викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Ще теплі сирні кульки подавайте до столу і не забувайте про соус.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.