Ягідний десерт. Як приготувати сирну запіканку з полуницею
Сирна запіканка — це ідеальний десерт для дітей і дорослих, а якщо додати сезонні ягоди, вийде щось неймовірне.

Повітряна текстура запіканки і дивовижний смак подобається і дорослим, і малечі. Ну а якщо додати в неї полуницю, вийде ще смачніше. Ви, звичайно, можете експериментувати і готувати її з іншими ягодами — чорницею, лохиною, але в будь-якому випадку будьте готові, що цей десерт зникне з вашого столу, не встигнувши остаточно охолонути. Всі попросять добавки! Рецептом сирної запіканки поділився на своєму сайті кулінарний експерт, співвласник ресторану 100 років тому вперед і автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар Євген Клопотенко. Швидше читайте і готуйте простий і дуже смачний десерт від шеф-кухаря.
Як приготувати сирну запіканку з полуницею?
Складові:
- Кисломолочний сир (Домашній) — 550 г
- Полуниця — 500 г
- Манка — 45 г
- Цукор — 120 г
- Вершкове масло — 20 г
- Цукор ванільний — 5 г
- Родзинки — 70 г
- Сметана — 50 г
- Яйце — 5 шт.
- Кориця (Мелена) — 1 ст. л.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Полуницю промийте і очистіть від хвостиків. У мисці збийте з цукром 2 яйця, додайте кисломолочний сир, манку, сметану і перемішайте до однорідного стану.
Введіть в масу інші яйця по одному, додайте ванільний цукор і родзинки, добре перемішайте. Змастіть форму для запікання вершковим маслом.
На дно форми викладіть полуницю, вилийте зверху сирну суміш, посипте корицею і відправте в духовку на 30−40 хвилин, поки поверхня запіканки не почне покриватися коричневою скоринкою. Дістаньте з духовки і охолодіть.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.