Від кулінарного експерта. Секрети приготування повітряної сирної запіканки
Сирна запіканка з родзинками на сніданок — це класика. Пропонуємо приготувати її за рецептом Євгена Клопотенка.

Сирна запіканка — така ніжна і повітряна змусить вас подивитися на цей кулінарний шедевр абсолютно по-іншому. Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує свій рецепт запіканки — це буде коштувати вам певних зусиль і чіткого виконання інструкції, але результат точно вас здивує. Автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар Євген Клопотенко є реформатором шкільного харчування. Клопотенко отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах. Всі його рецепти прості і смачні. Спробуйте, і ви закохаєтесь в цей рецепт назавжди.
Як приготувати сирну запіканку?
Складові:
- Кисломолочний сир (5−9% жирності) — 500 г
- Яйця — 4 шт.
- Сметана (15−20% жирності) — 4 ст. л.
- Цукор — 150 г
- Цукор ванільний — 1 пакетик
- Борошно — 2 ст. л.
- Ізюм (або в’ялена вишня, журавлина) — 50−75 г
- Вершкове масло — 25 г
- Цукрова пудра — 1−2 ст. л. (за бажанням)
- Сіль — ½ ч. л.
Приготуйте ніжне і повітряне тісто для запіканки. Для цього обов’язково потрібно попрацювати з сиром. Є два варіанти його підготовки. Перший варіант — перетерти через сито. Другий варіант — перебити сир занурювальним блендером до кремового стану.
Додайте до сиру яєчні жовтки. Білки зберіть в іншу ємність — вони нам стануть в нагоді трохи пізніше. Тепер висипте в підготовлений сир половину цукру і ванільний цукор.
Додайте родзинки і сметану. Замість родзинок можете використовувати журавлину або в’ялену вишню. Додайте борошно і добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в сирній масі.
Перейдіть до миски з білками. Додайте до них дрібку солі і цукор, який залишився. Збийте блендером до м’яких піків. Акуратно пересипте збиті білки в сирну масу. Перемішайте силіконовою лопаткою, щоб маса залишалася повітряною. Робіть це дуже акуратно.
Форму для запікання рясно змастіть вершковим маслом. Дуже акуратно перекладіть сирну масу в форму і розрівняйте поверхню лопаткою.
Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 45−55 хвилин в залежності від розміру форми. Готовій запіканці дайте трохи охолонути і подавайте до столу. За бажанням можете декорувати цукровою пудрою.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.