Запіканка, лапшевик і млинці. Три прості сирні страви, котрі довго зберігаються

Усі страви готуються на основі білого сиру та молока (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)
Рецептами поділилася кондитерка Ліза Глінська у своєму Instagram.
Усі страви, котрі радить готувати кондитерка, швидкі й гранично прості в приготуванні, гарно смакують холодними й досить довго зберігаються, що ідеально підходить для частих відключень світла й газу.
Рецепт млинців з сиром і роздинками
Інгредієнти на 20 млинців:
- 250 г яєць (5 шт.)
- 600 мл молока жирністю 2,5% (3 скл.)
- 220 г борошна (1+2/3 скл.)
- 40 г цукру (2 ст.л.)
- 40 г вершкового масла жирністю 62%
- дрібка солі
Для сирної начинки:
- 400 г білого сиру жирністю 5% або 9%
- 200 г сметани жирністю 10% (1 скл. + 2 ст.л)
- Цукор за смаком
- 50 г родзинок (3 ст. л.)
- Ванільний цукор або цедра апельсина

Приготування:
1. Перемішайте яйця, сіль, цукор і борошно, щоб не було комочків. Додайте молоко, розмішайте, потім — розстоплене масло, знову розмішайте.
2. Обсмажте млинці з обох боків, після зняття зі сковороди змазуйте кожен маслом.
3. Для начинки залийте родзинки теплою водою на 10−15 хвилин.
4. У цей час змішайте цукор, сметану та сир. Додайте до сирної суміші цедру чи ванільний цукор і родзинки. Гарно перемішайте.
5. Змастіть млинці сирною начинкою та скрутіть у рулети.
Млинці можна заморозити, а потім просто розігрівати на пательні впродовж 4−5 хвилин.
Рецепт сирного лапшевика
Інгредієнти:
- 300 мл молока жирністю 2,5% (1,5 скл.)
- 300 г макаронів
- 250 г яєць (5 шт.)
- 400 г білого сиру жирністю 5% або 9%
- 150 г цукру (1 скл.)
- 30 г манної крупи (3 ст.л.)
- Вершкове масло жирністю 62%
- Сіль

Приготування:
1. Відваріть макарони у злегка підсоленій воді.
2. У цей час змішайте сир, цукор і манку. Додайте яйця й молоко, гарно перемішайте.
3. Додайте у сирну суміш макарони та перемішайте.
4. Змастіть форму для запікання маслом, викладіть у неї тісто та відправляйте запікатися впродовж 50 хвилин за температури 180 °C.
Рецепт сирної запіканки
Інгредієнти:
- 800 г сиру жирністю 5% або 9%
- 150 г яйця (3 шт.)
- 50 г манної крупи (5 ст.л.)
- 50 г сметани жирністю 10% (2 ст.л.)
- 100 г цукру (2/3 скл.)
- Ванільний цукор (за бажанням)
- Вершкове масло жирністю 62%

Приготування:
1. Змішайте сир, сметану, цукор і манну крупу. Додайте яйця, ретельно перемішайте.
2. Змастіть форму маслом, вилийте в неї тісто та відправляйте запіканку в розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин.
3. Вимкніть духовку, привідкрийте дверцята та лишіть запіканку в теплій духовці ще на годину. Потім перекладіть її у холодильник для остаточної стабілізації.
Смачного!