Запіканка, лапшевик і млинці. Три прості сирні страви, котрі довго зберігаються

28 листопада 2022, 03:47
Усі страви готуються на основі білого сиру та молока (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Усі страви готуються на основі білого сиру та молока (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Рецептами поділилася кондитерка Ліза Глінська у своєму Instagram.

Усі страви, котрі радить готувати кондитерка, швидкі й гранично прості в приготуванні, гарно смакують холодними й досить довго зберігаються, що ідеально підходить для частих відключень світла й газу.

Відео дня

Рецепт млинців з сиром і роздинками

Інгредієнти на 20 млинців:

  • 250 г яєць (5 шт.)
  • 600 мл молока жирністю 2,5% (3 скл.)
  • 220 г борошна (1+2/3 скл.)
  • 40 г цукру (2 ст.л.)
  • 40 г вершкового масла жирністю 62%
  • дрібка солі

Для сирної начинки:

  • 400 г білого сиру жирністю 5% або 9%
  • 200 г сметани жирністю 10% (1 скл. + 2 ст.л)
  • Цукор за смаком
  • 50 г родзинок (3 ст. л.)
  • Ванільний цукор або цедра апельсина
instagram.com/lizaglinskaya
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Приготування:

1. Перемішайте яйця, сіль, цукор і борошно, щоб не було комочків. Додайте молоко, розмішайте, потім — розстоплене масло, знову розмішайте.

2. Обсмажте млинці з обох боків, після зняття зі сковороди змазуйте кожен маслом.

3. Для начинки залийте родзинки теплою водою на 10−15 хвилин.

4. У цей час змішайте цукор, сметану та сир. Додайте до сирної суміші цедру чи ванільний цукор і родзинки. Гарно перемішайте.

5. Змастіть млинці сирною начинкою та скрутіть у рулети.

Млинці можна заморозити, а потім просто розігрівати на пательні впродовж 4−5 хвилин.

Рецепт сирного лапшевика

Інгредієнти:

  • 300 мл молока жирністю 2,5% (1,5 скл.)
  • 300 г макаронів
  • 250 г яєць (5 шт.)
  • 400 г білого сиру жирністю 5% або 9%
  • 150 г цукру (1 скл.)
  • 30 г манної крупи (3 ст.л.)
  • Вершкове масло жирністю 62%
  • Сіль
instagram.com/lizaglinskaya
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Приготування:

1. Відваріть макарони у злегка підсоленій воді.

2. У цей час змішайте сир, цукор і манку. Додайте яйця й молоко, гарно перемішайте.

3. Додайте у сирну суміш макарони та перемішайте.

4. Змастіть форму для запікання маслом, викладіть у неї тісто та відправляйте запікатися впродовж 50 хвилин за температури 180 °C.

Рецепт сирної запіканки

Інгредієнти:

  • 800 г сиру жирністю 5% або 9%
  • 150 г яйця (3 шт.)
  • 50 г манної крупи (5 ст.л.)
  • 50 г сметани жирністю 10% (2 ст.л.)
  • 100 г цукру (2/3 скл.)
  • Ванільний цукор (за бажанням)
  • Вершкове масло жирністю 62%
instagram.com/lizaglinskaya
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Приготування:

1. Змішайте сир, сметану, цукор і манну крупу. Додайте яйця, ретельно перемішайте.

2. Змастіть форму маслом, вилийте в неї тісто та відправляйте запіканку в розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин.

3. Вимкніть духовку, привідкрийте дверцята та лишіть запіканку в теплій духовці ще на годину. Потім перекладіть її у холодильник для остаточної стабілізації.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X