Без борошна та манки. Як приготувати шоколадну запіканку на сніданок

2 вересня, 02:42
Шоколадна запіканка (Фото:oxyzay / depositphotos)

Шоколадна запіканка (Фото:oxyzay / depositphotos)

Сирна запіканка є однією з найчастіших страв, які готують на сніданок. Популярність запіканки в тому, що для її приготування потрібно небагато зусилля і 10−15 хвилин часу.

Сирна шоколадна запіканка на швидку руку без борошна та манки, за цим рецептом вийде дуже смачною як у теплому вигляді, так і холодна після холодильника. Тож якщо після сніданку цей десерт залишився, його сміливо можна доїсти як в обід, так і на вечерю. Кількість цукру можна регулювати на свій смак, а замість какао можна використовувати розтоплений шоколад.

Відео дня

Шоколадна запіканка без борошна та манки: рецепт приготування

Складові:

  • 2 яйця (100 г без шкаралупи)
  • 700 г сиру
  • 30 г какао або 100 г розтопленого шоколаду
  • 200 г сметани (15-20%)
  • 100 г цукру
  • 40 г крохмалю
  • Дрібка солі
  • 10 г ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Сир добре перемішуємо з цукром, сіллю, яйцями, какао або розтопленим шоколадом, крохмалем, сметаною та ванільним цукром.
  2. Все перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
  3. Потрібно зім'яти папір для випічки, щоб він став пластичним, і вистилаємо форму, намагаючись не порушити її цілісність. Можна взяти порційні маленькі форми, щоб запіканка приготувалася швидше.
  4. Викладаємо сирну масу у форму та розрівнюємо.
  5. Випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвенції протягом години.
  6. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо запіканку на 20-30 хвилин у духовці.
  7. Коли запіканка злегка охолоне, перекладаємо її на блюдо для подачі та прикрашаємо сметаною чи розтопленим шоколадом.
https://www.youtube.com/watch?v=1lks-nKh0A4?hidecaption=true
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X