З білим шоколадом і мигдалем. Сирна паска від судді Майстер-шефа Володимира Ярославського

19 квітня 2020, 08:10

Традиційна сирна паска за рецептом судді телепроекту Майстер-Шеф Володимира Ярославського.

Напередодні Великодня суддя телепроекту МастерШеф. Професіонали і шеф-кухар Lucky Restaurant Vinotheque Володимир Ярославський приготував в прямому ефірі Facebook сирну паску з білим шоколадом і мигдальними пелюстками. НВ Style публікує детальний рецепт паски і пропонує приготувати десерт від шефа.

Відео дня

Великодні богослужіння церков — онлайн трансляція

Як приготувати сирну паску з білим шоколадом і мигдалем?

Facebook - Володимир Ярославський Шеф
Фото: Facebook - Володимир Ярославський Шеф

Для сирної паски можна використовувати будь-які сухофрукти або цукати, крім кураги, так як з кисломолочним сиром вона дає металевий присмак.

Інгредієнти:

  • 300 г зернового кисломолочного сиру 9%
  • 3 жовтки
  • 100 мл вершків 20% (або сметани)
  • 30 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г білого шоколаду
  • 50 г родзинок або цукатів
  • 1 ст. л. кокосової стружки
  • 1 ст. л. мигдалю
  • ваніль (при бажанні)

Кисломолочний сир віджимаємо, щоб позбутися від зайвої вологи. Кладемо в сотейник сир, жовтки, вершкове масло, цукор і вершки, і добре перебиваємо блендером в кремову масу. Якщо немає блендера, сир попередньо можна протерти через сито.

Ставимо сотейник на плиту, інтенсивно помішуючи, доводимо суміш до появи перших бульбашок, але не кип’ятимо, а відразу знімаємо з вогню. Не бійтеся, що суміш стала рідкою — це нормально.

Додаємо білий шоколад прямо в гарячу суміш і розмішуємо лопаткою до розчинення. Додаємо попередньо бланшовані родзинки, кокосову стружку, мигдаль і при бажанні ваніль. Кокосова стружка дає пасці аромат і текстуру.

У форму для сирної паски кладемо подвійний шар марлі і висипаємо теплу суміш, трохи утрамбовуючи ложкою. Складаємо краї марлі наверх і ставимо невеликий прес, наприклад, 300 г крупи. Форму ставимо на тарілку, щоб зайва рідина стікала, і відправляємо в холодильник на добу, або мінімум із вечора до ранку.

Вранці прикрашаємо сирну паску білим шоколадом, цукатами і горіхами. Зберігаємо в холодильнику 3−4 дні, накривши харчовою плівкою.

Показати ще новини
Радіо НВ
X