Без яєць і борошна. Простий рецепт паски без випікання

14 квітня, 02:43
Якщо у вас немає спеціальної форми, паску можна приготувати у пластиковому відерці чи контейнері (Фото:g_ivanna.ukr.net/depositphotos.com)

Якщо у вас немає спеціальної форми, паску можна приготувати у пластиковому відерці чи контейнері (Фото:g_ivanna.ukr.net/depositphotos.com)

Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто готуватиме паски не на своїй кухні.

Традиційна українська паска — це дріжджова випічка, схожа на бріош або панетоне. Проте не менш популярним є сирний святковий десерт, для приготування якого не потрібні ні яйця, ні духовка.

Відео дня

Рецепт сирної паски

Інгредієнти:

  • Сир - 900 г
  • Вершки 33% - 200 г
  • Сметана - 250 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Родзинки/сухофрукти/цукати - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.

Приготування:

Замочіть родзинки або інші сухофрукти в окропі, дочекайтеся доки ягоди розм'якшаться, злийте воду та висушіть родзинки.

Якщо у вас немає блендера, перетріть сир через сито і змішайте наступні інгредієнти вручну. Якщо є занурювальний блендер, змішайте в мисці сир, вершки, розм'якшене масло та сметану, перебийте до однорідної консистенції. Потім додайте ванільний цукор та пудру, продовжуйте збивати. Укінці додайте родзвинки та ложкою рівномірно розмішайте в "тісті".

Застеліть форму для паски марлею в кілька шарів. Якщо ви використовуєте не спеціальну форму, зробіть у дні кілька дірочок, щоб стекла сироватка. Перекладіть сирну масу в форму, добре утрамбуйте, накрийте марлею та поставте зверху невеликий вантаж. Залиште на кілька годин на кухні, а потім переставте в холодильник на ніч.

Акуратно переверніть форму, зніміть її разом із марлею. Прикрасьте за бажанням глазур'ю, посипкою, цукатами або чимось іще.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X