«Трояндочки». Домашній рецепт сінабонів від Тетяни Литвинової

29 липня 2021, 04:42

Гастро-експертка розповіла, як приготувати домашні булочки в стилі Cinnabon.

Булочки з корицею та ніжним кремом, як у пекарні Cinnabon, вже давно стали легендарними. Вперше пекарня відкрилася в 1985 році, хоча раніше ця страва давно існувала в народній кухні, але під більш прозаїчною назвою «трояндочки» і з трохи іншими інгредієнтами. В основі тіста — кисломолочний сир, а замість кориці - горіхи.

Відео дня

Рецептом домашньої випічки поділилася Тетяна Литвинова.

Рецепт сінабонів на сирі

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт.
  • Масло вершкове — 150 г
  • Цукор — 140 г
  • Кисломолочний сир — 150 г
  • Цукор ванільний — 10 г
  • Розпушувач — 10 г
  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Горіхи волоські - 150 г
Надано Тетяною Литвиновою
Фото: Надано Тетяною Литвиновою

Приготування:

Для тіста змішайте жовтки, дві столові ложки цукру, вершкове масло та сир до кремової текстури. Потім додайте туди борошно, розпушувач і ванільний цукор та замісіть тісто.

Поки тісто охолоджується в холодильнику, потрібно добре збити білок з цукром, що залишився. Щоб білки швидше збилися, додайте дрібку солі або пару крапель лимонного соку.

На розкачане тісто викладіть меренгу та посипте зверху горіхами. Потім загорніть в рулетик і розріжте на трояндочки висотою 3−4 см. Виставте їх на деко, відстань між трояндочками має бути близько 10 см. Зверху ще посипте горіхами та відправте в духовку.

Випікайте при температурі 180 °C 15 хвилин, потім зменшіть до 130 °C і випікайте ще 30 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X