«Трояндочки». Домашній рецепт сінабонів від Тетяни Литвинової
Гастро-експертка розповіла, як приготувати домашні булочки в стилі Cinnabon.
Булочки з корицею та ніжним кремом, як у пекарні Cinnabon, вже давно стали легендарними. Вперше пекарня відкрилася в 1985 році, хоча раніше ця страва давно існувала в народній кухні, але під більш прозаїчною назвою «трояндочки» і з трохи іншими інгредієнтами. В основі тіста — кисломолочний сир, а замість кориці - горіхи.
Рецептом домашньої випічки поділилася Тетяна Литвинова.
Рецепт сінабонів на сирі
Інгредієнти:
- Яйця — 2 шт.
- Масло вершкове — 150 г
- Цукор — 140 г
- Кисломолочний сир — 150 г
- Цукор ванільний — 10 г
- Розпушувач — 10 г
- Борошно пшеничне — 250 г
- Горіхи волоські - 150 г

Приготування:
Для тіста змішайте жовтки, дві столові ложки цукру, вершкове масло та сир до кремової текстури. Потім додайте туди борошно, розпушувач і ванільний цукор та замісіть тісто.
Поки тісто охолоджується в холодильнику, потрібно добре збити білок з цукром, що залишився. Щоб білки швидше збилися, додайте дрібку солі або пару крапель лимонного соку.
На розкачане тісто викладіть меренгу та посипте зверху горіхами. Потім загорніть в рулетик і розріжте на трояндочки висотою 3−4 см. Виставте їх на деко, відстань між трояндочками має бути близько 10 см. Зверху ще посипте горіхами та відправте в духовку.
Випікайте при температурі 180 °C 15 хвилин, потім зменшіть до 130 °C і випікайте ще 30 хвилин.
Смачного!