З карамеллю та сметанним кремом. Рецепт шоколадних сінабонів від Лізи Глінської

27 вересня, 20:52
Сінабони традиційно прикрашають волоськими горіхами, опціонально — шоколадом (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Сінабони традиційно прикрашають волоськими горіхами, опціонально — шоколадом (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Кондитерка розповіла, як приготувати оригінальні коричні булочки.

Класичні сінабони готуються у вигляді закрученої булочки з великою кількістю кориці та вершковою заливкою. Осінь — найкращий сезон для цього десерту, тому що кориця — це буквально офіційний аромат цієї пори року.

Відео дня

Ліза Глінська вирішила урізноманітнити сінабони, тому готує їх шоколадними з карамельним і сметанним топінгом.

Рецепт сінабонів з шоколадом

Інгредієнти

Опара:

  • 300 мл молока
  • 15 г свіжих дріжджів (5 г сухих)
  • 20 г цукру
  • 150 г борошна

Шоколадно дріжджове тісто:

  • опара
  • 100 г яйця (кімнатної температури)
  • 60 г цукру
  • 480 г борошна
  • 20 г какао-порошку (алкалізованого)
  • 5 г солі
  • 100 г вершкового масла (жирністю 62%, кімнатної температури)

Начинка:

  • 100 г вершкового масла (жирністю 62%, кімнатної температури)
  • 150 г цукру
  • 15 г порошку кориці

Солона карамель:

  • 100 г цукру (4 ст.л з гіркою)
  • 130 г вершків (жирністю 30−35%)
  • 50 г згущеного молока
  • 50 г вершкового масла
  • Сіль

Сметанна заливка:

  • 300 г сметани (жирністю 10%)
  • 20 г цукрової пудри

Додатково:

  • 100 г обсмажених волоських горіхів
  • 50 г чорного шоколаду

Приготування:

1. Приготуйте опару: нагрійте молоко (не більше 40°С), додайте цукор і дріжджі, розмішайте. Додайте борошно, перемішайте до однорідності, накрийте харчовою плівкою та лишіть на 30 хвилин у теплому місці.

2. Приготуйте тісто: складіть усі інгредієнти в чашу комбайна та замісіть тісто. Накрийте плівкою в великій посудині (щоб було куди підійматися) та лишіть на 1,5 години підходити.

3. Розкачайте тісто в прямокутник розміром, приблизно, 40×60, промажте всю поверхню маслом, посипте цукром і корицею. Скрутіть рулет і розріжте на шматочки товщиною 3−4 см.

4. Викладіть рулетики на застелене пергаментом деко, накрийте сінабони плівкою чи рушником і лишіть іще на 40 хвилин. Потім випікайте булочки 20−25 хвилин з конвекцією за температури 180 °C.

5. Щоб приготувати карамель, прогрійте цукор у сотейнику до золотисто-коричневого кольору. Додайте нагріті вершки, згущівку та масло, варіть разом на невеликому вогні ще 2−3 хвилини. Зніміть з вогню і пробийте блендером.

6. Змішайте разом сметану і цукрову пудру. Полийте сметанною заливкою ще гарячі сінабони, потім — карамеллю. Прикрасьте десерт горіхами та шматочками шоколаду.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X