Пухке тісто та ніжна глазур. Класичні синабони за рецептом Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт розповів, як приготувати обожнювані в усьому світі булочки з корицею під глазур’ю з крем-сиру.
Перша пекарня Cinnabon з’явилася в Сієтлі у США, а для фірмових дріжджових булочок з корицею там використовується особливий, вирощений в Індонезії спеціально для пекарні сорт кориці - Макара. Але Євген Клопотенко, більше рецептів якого можна знайти в його інстаграмі, запевняє, що для домашніх синабонів можна використовувати і звичайну корицю.
Рецепт синабонів
Інгредінєти
Для тіста:
- 450−500 г борошна
- 200 мл молока
- 1 ст. л. цукру
- 25 г живих дріжджів пресованих
- 100 г вершкового масла
- ½ ч. л. солі
Для начинки:
- 100 г вершкового масла (+ для змащування форми)
- 100−150 г тростинного цукру (або звичайного)
- 1−2 ст. л. меленої кориці
Для глазурі:
- 250 г крем-сиру
- 1−2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. цукрової пудри

Приготування
У миску з борошном розкришіть живі пресовані дріжджі, а з іншого боку миски додайте цукор і сіль. Акуратно перемішайте ложкою борошно з іншими складовими тіста.
Пересипте борошно з дріжджами і цукром в чашу кухонної машини. Якщо у вас немає кухонної машини, можна замісити тісто руками. Додайте м’яке вершкове масло та тепле молоко. Замішуйте тісто, поки воно не збереться у комок.
Якщо ви замішували тісто в кухонній машині, трохи підмішайте його руками на кухонній поверхні або на дошці.
Зберіть тісто у кулю, перекладіть його у велику скляну миску, змащену олією. Накрийте харчової плівкою і залиште в теплому місці на годину. Дуже важливо, щоб не було протягів.
Тісто, що підійшло, трохи обімніть руками і розкачайте в пласт товщиною 2−3 мм.
Рівномірно змастіть за допомогою кулінарного пензлика пласт тіста м’яким вершковим маслом. Посипте всю площу тіста корицею, а потім тростинним цукром.
Скачайте пласт тіста в рулет. Візуально розділіть рулет у довжину на 6 частин, зробіть намітки і розріжте за допомогою кулінарної нитки або акуратно ножем.
Змастіть вершковим маслом форму для запікання, розподіліть синабони в формі на відстані 1−2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20−30 хвилин для вистоювання.
У цей час увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Коли синабони піднімуться, поставте їх в духовку на 30 хвилин.
Для глазурі змішайте крем-сир, цукрову пудру та лимонний сік. Гарно перемішайте глазур до однорідної консистенції.
Рясно змастіть готові синабони глазур’ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте синабони, коли вони трохи охолонуть.
Смачного!
Синабони під глазур'ю - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life