Пухке тісто та ніжна глазур. Класичні синабони за рецептом Євгена Клопотенка

14 квітня 2021, 04:09
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарний експерт розповів, як приготувати обожнювані в усьому світі булочки з корицею під глазур’ю з крем-сиру.

Перша пекарня Cinnabon з’явилася в Сієтлі у США, а для фірмових дріжджових булочок з корицею там використовується особливий, вирощений в Індонезії спеціально для пекарні сорт кориці - Макара. Але Євген Клопотенко, більше рецептів якого можна знайти в його інстаграмі, запевняє, що для домашніх синабонів можна використовувати і звичайну корицю.

Відео дня

Рецепт синабонів

Інгредінєти

Для тіста:

  • 450−500 г борошна
  • 200 мл молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 25 г живих дріжджів пресованих
  • 100 г вершкового масла
  • ½ ч. л. солі

Для начинки:

  • 100 г вершкового масла (+ для змащування форми)
  • 100−150 г тростинного цукру (або звичайного)
  • 1−2 ст. л. меленої кориці

Для глазурі:

  • 250 г крем-сиру
  • 1−2 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. цукрової пудри
Сінабон за рецептом Євгена Клопотенка (Фото: Влад Нагорний)
Сінабон за рецептом Євгена Клопотенка / Фото: Влад Нагорний

Приготування

У миску з борошном розкришіть живі пресовані дріжджі, а з іншого боку миски додайте цукор і сіль. Акуратно перемішайте ложкою борошно з іншими складовими тіста.

Пересипте борошно з дріжджами і цукром в чашу кухонної машини. Якщо у вас немає кухонної машини, можна замісити тісто руками. Додайте м’яке вершкове масло та тепле молоко. Замішуйте тісто, поки воно не збереться у комок.

Якщо ви замішували тісто в кухонній машині, трохи підмішайте його руками на кухонній поверхні або на дошці.

Зберіть тісто у кулю, перекладіть його у велику скляну миску, змащену олією. Накрийте харчової плівкою і залиште в теплому місці на годину. Дуже важливо, щоб не було протягів.

Тісто, що підійшло, трохи обімніть руками і розкачайте в пласт товщиною 2−3 мм.

Рівномірно змастіть за допомогою кулінарного пензлика пласт тіста м’яким вершковим маслом. Посипте всю площу тіста корицею, а потім тростинним цукром.

Скачайте пласт тіста в рулет. Візуально розділіть рулет у довжину на 6 частин, зробіть намітки і розріжте за допомогою кулінарної нитки або акуратно ножем.

Змастіть вершковим маслом форму для запікання, розподіліть синабони в формі на відстані 1−2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20−30 хвилин для вистоювання.

У цей час увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Коли синабони піднімуться, поставте їх в духовку на 30 хвилин.

Для глазурі змішайте крем-сир, цукрову пудру та лимонний сік. Гарно перемішайте глазур до однорідної консистенції.

Рясно змастіть готові синабони глазур’ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте синабони, коли вони трохи охолонуть.

Смачного!

Синабони під глазур'ю - відеорецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X